Και ο Ψωμιάδης στο κύκλωμα τοκογλυφίας;

Συνεχίζονται και σήμερα οι απολογίες των κατηγορούμενων για την υπόθεση τοκογλυφίας, με αρκετά ονόματα γνωστών Θεσσαλονικέων να εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικογραφία στην υπόθεση.

Το τελευταίο όνομα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι αυτό του έκπτωτου περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος εκτός από τις προσωπικές σχέσεις που φέρεται να διατηρούσε με εμπλεκόμενους στην υπόθεση, ακούγεται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες να συστήνει «πελάτες» στην οργάνωση, με την προτροπή μάλιστα να τους προσέξουν.

Ο Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος, απολογούμενος σήμερα ως αρχηγός της σπείρας τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, είναι κουμπάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του οποίου τη σύλληψη και προφυλάκιση διέταξε ο εισαγγελέας για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου.

Επίσης είναι κουμπάρος του τελούντος εν αργία περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, μετά την καταδίκη του για υπόθεση διαγραφής προστίμων από ιδιοκτήτη βενζινάδικου.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, πέρα από τις τοκογλυφίες και τους εκβιασμούς, η οργάνωση προωθούσε ακόμη και διορισμούς στο δημόσιο.

Στις 24 Μαΐου του 2011, γαλάζιος πρώην αντιδήμαρχος, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, επικοινωνεί από τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη με τον Μάρκο Καραμπέρη.

Σκοπός του τηλεφωνήματος είναι ένα ρουσφέτι που του έχει ζητήσει ο επιχειρηματίας, για μία μακιγιέζ που θέλει να προσληφθεί στην ΕΤ3.

Από τον διάλογο που ακολουθεί φαίνεται ότι αναζητούν τρόπο για να αυξήσουν τα μόρια στον φάκελο της υποψήφιας, εις βάρος φυσικά άλλων. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη μακιγιέζ από δεύτερη συνομιλία φαίνεται ότι έχουν γίνει κρούσεις σε πολιτικά γραφεία στελεχών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ. και του ΛΑ.Ο.Σ..

Καλών: Ο διαγωνισμός έγινε από την ΕΡΤ;
Καραμπέρης: Ναι, ναι, έχει (σ.σ.: δυσνόητη λέξη) από το συμβούλιο.
Καλών: Και ήρθε έκτη;
Καραμπέρης: Ναι, έκτη, είναι έκτη, έκτη είναι με τα μόρια όλα.
Καλών: Οι άλλες πέντε τι θα κάνουν;
Καραμπέρης: Ε, τώρααα, όλα γίνονται, μου είπαν από μέσα, είναι με μόρια, δηλαδή θα βγάλει ότι… με κάποιο πτυχίο, θα το αξιολογήσουν αυτοί περισσότερο και θα έρθει τρίτη, δεύτερη, πρώτη, ξέρω ‘γώ… Γίνονται, μου είπαν, είναι στο χέρι αυτού του φιλαράκι μας που είχαμε βγει, αλλά δεν θέλω να του πεις ότι ενδιαφέρομαι εγώ. Πρόσεχε, έτσι;!

Όπως αναφέρουν νομικές πηγές, οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, καθώς ο όγκος της δικογραφίας είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει ακόμη την πλήρη γνώση του περιεχόμενου. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν δικηγόροι που ασχολούνται με την υπόθεση, η κλήτευση στην εισαγγελία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μενέλαος Λουντέμης: Ο Έλληνας Γκόρκι

Η υποκριτική κραυγή για δικαιώματα των γυναικών, της Σονιας Τσεκρι