in , ,

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη στέγαση είναι μια δίκαια πράξη

Συγκέντρωση συμπαράστασης αύριο, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 10.30, διοργανώνουν κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία και δημοτικά σχήματα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να διεκδικήσουν την αθώωση του δασκάλου και δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ηλία Σμήλιου.

Ο Ηλίας Σμήλιος μαζί με εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές συμμετείχε στην κινητοποίηση που κάλεσε στις 28/9/2016 ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στην αρπαγή από την τράπεζα της μοναδικής κατοικίας της πολυμελούς οικογένειας του ΑΜΕΑ συμπολίτη μας Μιχάλη Π ενώ ο Συντονισμός σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Ο κατηγορούμενος συναγωνιστής δεν είναι μόνος. Είμαστε πάρα πολλοί κι όλοι μαζί θα δώσουμε κι αυτόν τον αγώνα μέχρι τη νίκη και την πανηγυρική αθώωση όλων των διωκόμενων. Αποτελεί άλλωστε και σήμερα απόλυτη αναγκαιότητα ο αγώνας για τη διαφύλαξη της λαϊκής περιουσίας, ειδικά μετά την ψήφιση και εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα, με τον οποίο χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά θα χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, ακόμη και το σπίτι τους».

Η Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών) αναφέρει στο κάλεσμά της:

«Είναι χρέος της εργατικής τάξης, της νεολαίας, του λαού όχι μόνο να σταθούμε με αλληλεγγύη απέναντι στις διώξεις, αλλά να εκκινήσουμε νέους, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στην καταστροφή και στην πλήρη εμπορευματοποίηση των βασικών και αναφαίρετων δικαιωμάτων μας. Η σίτιση, η στέγαση, η περίθαλψη, η μόρφωση, η κάλυψη κάθε σύγχρονης ανάγκης, είναι αγαθά. Ως τέτοια θα τα υπερασπιστούμε απέναντι στους νόμους της ελεύθερης αγοράς, των αστών και των κρατών τους».

Στη συγκέντρωση καλεί και η Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων – Μενεμένης τονίζοντας:

«Παρά τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις που έχει πληρώσει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός, οι τράπεζες παραμένουν χρεωκοπημένες. Γι’ αυτό έχουν λυσσάξει να επισπεύσουν τους πλειστηριασμούς, ώστε να μειώσουν τα «κόκκινα» δάνεια, χωρίς να νοιάζονται για το που θα μείνουν και πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ταυτόχρονα ξεπουλάνε τα δάνεια σε funds που χρησιμοποιούν μαφιόζικες και μαυραγορίτικες πρακτικές, για να αρπάξουν ότι μπορούν από τον ελληνικό λαό. Την βιασύνη τους αποδεικνύει και η κατάργηση του νόμου Κατσέλη και ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Το ταξικό μίσος της κυβέρνησης και των Μνημονιακών δεν έχει όρια. Οι αντιδημοκρατικές ενέργειες, οι πολιτικές διώξεις, οι προσπάθεια πολιτικής φίμωσης, θυμίζουν τη μετεμφυλιακή περίοδο. Το δικαστικό σύστημα, η αστυνομία, και όπου μπορούν και οι φασίστες, εγγυώνται την πιστή εφαρμογή των μνημονίων, ενάντια σε όσους εργαζόμενους και νέους αγωνίζονται. Αφού έχουν καταντήσει την χώρα αποικία χρέους, με την άρνησή τους να ενισχύσουν την δημόσια υγεία (ειδικά την περίοδο της Πανδημίας) και την άρνησή τους να ενισχύσουν το εργατικό-λαικό εισόδημα (κάνουν το αντίθετο), με το ανεξέλεγκτο τσουνάμι ακρίβειας, οδηγούν την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στην εξαθλίωση. Οι απαγορεύσεις κάθε είδους, το χτύπημα των διαδηλώσεων, οι συνεχείς διώξεις αγωνιστών, οι διαιρετικές πολιτικές και η ατομική ευθύνη, επιστρατεύονται για να σώσουν την ανίκανη κυβέρνηση. Όμως το Δίκαιο είναι με το μέρος μας και οι αγώνες μας θα συνεχιστούν ενάντια σε κάθε είδους κυβερνητική τρομοκρατία και καταστολή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Χέρι του Θεού

Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ»: Κάτω τα χέρια από την ελευθεροτυπία και τις δημοκρατικές ελευθερίες