in ,

Η ΒΙΟΜΕ είναι σε κίνδυνο-Έκτακτη συνέλευση σήμερα στις 19:00

Σε συνέλευση υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ καλεί σήμερα στις 19:00 η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στο κατειλημμένο εργοστάσιο απαντώντας στο τελεσίγραφο που έλαβε το εγχείρημα για να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις των εργαζομένων. H συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο.

Yπενθυμίζεται ότι το συνεργατικό εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ βρίσκεται σε κίνδυνο μετά την πώληση των εγκαταστάσεων στις οποίες βρίσκεται. Ωστόσο όπως έχουν επισημάνει οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ σε ανακοίνωση τους, θα συνεχίσουν να παράγουν στους χώρους του εργοστασίου, ακόμα και αν το κεφάλαιο και το κράτος στείλουν τα ΜΑΤ για να τους σταματήσουν.

«Κράτος και αφεντικά στέλνουν τελεσίγραφο στη ΒΙΟΜΕ, για να τους γνωστοποιηθούν οι προθέσεις των εργαζομένων. Την Πέμπτη 14/9, ξεκίνησαν εργασίες στο κομμάτι του οικοπέδου της ΦΙΛΚΕΡΑΜ που συνορεύει με τη ΒΙΟΜΕ.

Μετά τις εκκενώσεις των δύο καταλήψεων στην Αθήνα, Ζιζάνια και στέκι Άνω Κάτω Πατησίων, τις απειλές για ενδεχόμενη εκκένωση αλλά και την διακοπή ρεύματος του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο, στοχοποιούν και τη ΒΙΟΜΕ» αναφέρει η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην ανακοίνωσή της δηλώνοντας τα παρακάτω:

«Εμείς ως συνέλευση εργαζομένων και συνέλευση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης της ΒΙΟΜΕ, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, δε διαπραγματευόμαστε με το κεφάλαιο και τα αφεντικά αλλά απαντάμε δημόσια, κινηματικά και απευθυνόμαστε στην κοινωνία από την οποία προερχόμαστε και στην οποία αναφερόμαστε. Υπερασπιζόμαστε τις δομές του κοινωνικού κινήματος που προάγουν την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείρηση όπως η ΒΙΟΜΕ και δεν κάνουμε βήμα πίσω!

Ζούμε σ’ ένα κράτος απαξίωσης της ζωής μας, θεματοφύλακα της διεφθαρμένης και ανάλγητης εξουσίας των αυθαιρεσιών. Οι πολιτικές του εντείνουν την περιβαλλοντική καταστροφή, προκαλούν τον άνισο οικονομικό καταμερισμό και τις ταξικές αντιθέσεις, ενισχύουν τον αυταρχισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό, φλερτάρωντας με ξενοφοβικά και ρατσιστικά προτάγματα, επιτρέποντας σε φασίστες να αρπάζουν μετανάστριες, να ασκούν βία και τελικά να σκοτώνουν. Από την άλλη το κράτος δείχνει να είναι πανέτοιμο και αποτελεσματικό για ό,τι το ενδιαφέρει και προτεραιοποιεί την καταστολή των ελεύθερων κοινωνικών χώρων, των στεκιών και των καταλήψεων που δίνουν ζωή στην κοινωνία, οργανώνουν αντιστάσεις και βασίζονται στην αλληλεγγύη, την ισότητα και την αυτοοργάνωση.

Δέκα χρόνια τώρα, οι εργαζόμενες/οι της ΒΙΟΜΕ είναι αποφασισμένοι να μην παραδώσουν το εργοστάσιο και τις ζωές τους ούτε στις σειρήνες των υποσχέσεων των εκάστοτε κυβερνώντων ούτε στους πραιτοριανούς των fund που έρχονται να μας αγοράσουν με τον πλούτο που μας έκλεψαν, πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους, οικογένειες και ολόκληρες ζωές, με τη βοήθεια της κρατικής καταστολής που επιτίθεται βάναυσα σε κάθε ελεύθερο, κοινωνικό ανακτημένο χώρο, προς όφελος του real estate και των επιχειρηματιών.

Εμείς, οι αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι που βλέπουμε στο συλλογικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, ένα παράδειγμα ενός άλλου τρόπου διαβίωσης, μία σύγκλιση οραμάτων, ιδεών και πράξεων, δηλώνουμε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το εργοστάσιο και το πρόταγμα της εργατικής αυτοδιαχείρισης μέχρι τέλους και καλούμε όλο το αλληλέγγυο κίνημα να δώσουμε μαζί και αυτόν τον αγώνα!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μεσογειακή καταιγίδα Daniel: Στην εποχή της κλιματικής καταστροφής, η ζωή μας είναι αναλώσιμη!

Ανησυχία για μόλυνση του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας