in ,

Η κυβέρνηση κατηγορεί για fake news τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής

Η κυβέρνηση κατηγορεί για fake news τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής

Με επικοινωνιακούς όρους προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την έλλειψη κλινών και κλινών ΜΕΘ Covid στη Θεσσαλονίκη μη διστάζοντας να καταφερθεί στους υγειονομικούς πρώτης γράμμης. Τελευταίο παράδειγμα της αντιμετώπισης αυτής αποτελεί το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο το πρωί ξεκίνησε την εφημερία του χωρίς καμία κλίνη ΜΕΘ για ασθενείς με Covid.

Μετά την αποκάλυψη της πραγματικής κατάστασης από τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου, η διοίκηση έσπευσε να τον κατηγορήσει για fake news αδειάζοντας ωστόσο άρον άρον και την καρδιοχειρουργική του ΑΧΕΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τραγική αυτή έλλειψη κλινών την στιγμή που οι εισαγωγές ασθενών αυξάνονται καθημερινά. 

Το νοσοκομείο που έμεινε πλέον χωρίς καρδιουχειρουργική κλινική, ξεκίνησε την εφημερία του σήμερα το πρωί χωρίς καμία κλίνη ΜΕΘ για ασθενείς Covid. Μετά την διαπίστωση αυτή η διοίκηση του νοσοκομείου έδωσε εντολή να εκκενωθεί η καρδιοχειρουργική κλινική που διαθέτει 6 κλίνες ΜΕΘ. Ωστόσο, το άδειασμα της καρδιοχειρουργικής κλινικής και η μετατροπή των ΜΕΘ σε ΜΕΘ covid δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες.

Να θυμίσουμε ότι ο κ Σιούλης δήλωσε το πρωί «Είναι μια κρίσιμη μέρα σήμερα με τη γενική εφημερία του νοσοκομείου μας. Ξεκινάμε με 0 κλίνες ΜΕΘ και διαρκώς υπάρχουν συζητήσεις και ανασχεδιασμοί για το πού θα βρεθούν κλίνες για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη από εδώ και πέρα» 

«Είμαστε πραγματικά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση, δεν υπάρχουν περιθώρια, αναγκαστικά πλέον θα πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή, δεν υπάρχει χώρος, υπάρχει κορεσμός, δεν υπάρχει δυνατότητα να ανταποκριθούμε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σε ανακοίνωσή της το μεσημέρι της Τρίτης η 4η ΥΠΕ ανεφερε ότι η Διοίκηση του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ  διέψευσαν τις δηλώσεις του περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψής τους, τονίζοντας ότι η εφημερία του νοσοκομείου ξεκίνησε με εφτά διαθέσιμες ΜΕΘ. Ανακοίνωσαν, ακόμη, ότι προχωρούν σε σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πρόκειται για καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης, διότι όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο κ. Σιούλης στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 η εφημερία του ΑΧΕΠΑ το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε με μηδέν κλίνες ΜΕΘ, και αρκετές ώρες αργότερα η διοίκηση διαπιστώνοντας το σοβαρό πρόβλημα, που εξάλλου παραδέχεται και στην ανακοίνωση της, πήρε την απόφαση να αδειάσει την καρδιοχειρουργική κλινική που διαθέτει 6 ΜΕΘ, ενώ λόγω πιθανού θανάτου ασθενούς προστέθηκε ακόμη μια ΜΕΘ, φτάνοντας στις 7.

Μάλιστα, το άδειασμα της καρδιοχειρουργικής κλινικής και η μετατροπή των ΜΕΘ σε covid ΜΕΘ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες.

«Πράγματι ξεκινήσαμε με μηδενικά κρεβάτια ΜΕΘ και στη διάρκεια της ημέρας αποφασίστηκε να βαφτίσουν κρεβάτια της καρδιοχειρουργικης κρεβάτια Covid, σταμάτησαν τα καρδιοχειρουργικά χειρουργεία με ό,τι σημαίνει αυτό για αυτούς που χρήζουν χερουργείο» διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Χαράλαμπος Κοροξενός μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι άλλες λειτουργείες του νοσοκομείου σταδιακά αναστέλλονται και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ άτυπα έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μόνο για Covid.

Την ίδια ώρα περίπου 150 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, 25 εκ των οποίων χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της πόλης.

«Αυτοί που μένουν πίσω, επιφορτίζονται με επιπλέον εργασία και αναγκάζονται να μετακινούνται από εδώ και από εκεί. Ο νοσηλευτής δεν ξέρει κάθε μέρα αν θα πάει να δουλέψει αλλού, η κούραση από το πρώτο κύμα, η ανασφάλεια με το τι συμβαίνει όλη μέρα δεν παλεύεται, οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους, δεν ξέρω αν θα βγάλουν το παιχνίδι αλώβητοι» συμπλήρωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Ρεκόρ εισαγωγών στο Ιπποκράτειο – Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid μετατρέπεται ο Αγ. Παύλος

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Υπηρεσία Ασύλου Θεσσαλονίκης