in ,

Η καταστολή ως θεραπεία: νέες αστυνομικές δυνάμεις μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη

Η καταστολή ως θεραπεία: νέες αστυνομικές δυνάμεις μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αστυνομικές δυνάμεις από όλη την Ελλάδα μεταφέρονται στη Θεσσαλονίκη για να κατακλύσουν τις γειτονιές της και να εντείνουν τους ελέγχους καθώς ναι μεν η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να επισκέπτεται φίλους και συγγενείς του σε σπίτια.

Αυτό ακριβώς χρειαζόμασταν και θα θέλαμε πραγματικά να μάθουμε ποιος εισηγήθηκε αυτή την κίνηση που αποτελεί και τομή στην ιστορία των επιστημών. Να είναι άραγε ο κ. Κικίλιας, ο κ. Τσιόδρας, ή μήπως ήταν το επιστημονικό δαιμόνιο που μόνο ένας Πρωθυπουργός μπορεί να έχει;

Αν ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία δεν ήταν ανεύθυνος και εγκληματικός με χιλιάδες συνανθρώπους μας να ταλαιπωρούνται, με κάποιους μάλιστα με κόστος τη ζωή τους, θα μπορούσε να αποτελεί μία ιστορία γεμάτη από γκάφες ή έστω ένα μυθιστόρημα που να εξηγεί για το τι δεν πρέπει να κάνεις όταν είσαι πανικόβλητος. Έχουμε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν για την βαθειά ταξική και κατασταλτική αντίληψη που η κυβέρνηση είχε ούτως ή άλλως, κάτι που στην πανδημία προφανώς γιγαντώθηκε. Όμως κάποια πράγματα πλέον δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους θεσμικούς φορείς που ελέγχει αλλά ούτε και την εκλογική της βάση.

Ας αφήσουμε στην άκρη τα νομοσχέδια που βρήκε την ευκαιρία να περάσει εν μέσω πανδημίας, τον νέο πτωχευτικό κώδικα, το νόμοσχέδιο που έφερε στη Βουλή για τα εργασιακά αλλά και αυτό που απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις. Τα δισεκατομμύρια που μοιράζει στο κεφάλαιο μέσω επιδοτήσεων και τα ψίχουλα που δίνει στους ανέργους και στους εργαζομένους. Την ανετοιμότητα στα σχολεία και στα νοσοκομεία. Την ατολμία απέναντι στις ιδιωτικές δομές υγείας που βάζουν τους δικούς τους όρους. Το ότι αγοράζει συνεχώς στρατιωτικό και αστυνομικό εξοπλισμό και προσλαμβάνει κατά χιλιάδες στρατιωτικούς και αστυνομικούς, ενώ οι ανάγκες της κοινωνίας είναι παραπάνω από εμφανείς. Ας αφήσουμε τέλος τη συνταγματική εκτροπή της με την απαγόρευση των συναθροίσεων για το 4ημερο του Πολυτεχνείου αλλά και τα εκατομμύρια που μοιράζονται στα ΜΜΕ, έτσι ώστε να μας πείθουν πως η Θεσσαλονίκη δεν είναι Μπέργκαμο, πως κρεβάτια ΜΕΘ υπάρχουν, πως όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Αδίστακτοι είναι, ταξική πολιτική θα εφάρμοζαν προς όφελος του κεφαλαίου και για τους μη προνομιούχους θα τους έμενε μόνο η καταστολή.

Το ενδιαφέρον μας όμως κεντρίζεται στον τρόπο που προσπαθεί να συνδέσει την υγειονομική κρίση, την οποία αδυνατεί πλέον ολοφάνερα να διαχειριστεί, με την κάθε πανικόβλητη, επιστημονικά αβάσιμη και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο, επιλογή της.

Τι μάθαμε λοιπόν εχθές; Ότι το ξύλο και ο ασφυκτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία και για αυτό μέσα σε όσα συμβαίνουν η μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη θα βοηθήσει την κατάσταση. Αλλά πλέον τίποτα δεν μας εκπλήσσει.

Η όλη κατάσταση θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο αν την ίδια στιγμή δεν υπήρχαν εκατοντάδες ασθενείς που μένουν σπίτια τους με πνευμονία και ψημένοι από τον πυρετό, δεκάδες που πεθαίνουν σε απλές κλίνες, και πόσες χιλιάδες που βλέπουν τις οικονομίες τους να γονατίζουν για να προστατευθεί η Οικονομία.

Τόσο εμείς, όσο και αυτοί που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν ότι ψήφισαν για «να έρθει η ανάπτυξη» και τώρα χορταίνουν μόνο φτώχεια, ανοργανωσιά στην υγεία και την παιδεία και καταστολή, δε ξεχνάμε.

Έχουμε μνήμη αλλά και καθήκον να προστατέψουμε στο σήμερα τη ζωή και την κοινωνία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η αίσθηση του κενού. Του Μίλτου Τόσκα

Χρ. Κυδώνα: Οι συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς Covid είναι πλέον επικίνδυνες