in , , ,

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης δίπλα στους πυρόπληκτους

Φωτό αρχείου

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλους τους πυρόπληκτους πληγέντες, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν τους κόπους ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη, τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη την χώρα. Με σχετική ανακοίνωσή της καλεί όλα τα σωματεία την περιοχής, όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους μας, να δείξουν την αλληλεγγύη τους, που αποτελεί το σημαντικότερο και σπουδαιότερο μας όπλο.

Το σωματείο σημειώνει:

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πληγείσες περιοχές είναι πάρα πολλές και ότι οι πυροπαθείς είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα απευθύνουμε κάλεσμα για να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ.).

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα μαζευτούν στο:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Διεύθυνση: Σουρή Γ. 2

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6987697179, 6975597185.

Η στο email [email protected]

Καλούμε επίσης όλα τα συνδικάτα και του εργαζόμενους να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση, έτσι ώστε να συνδράμουν και με άλλους τρόπους αν χρειαστεί.

Για μια ακόμη χρονιά γινόμαστε μάρτυρες και θύματα μιας τραγωδίας δίχως τέλος. Πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο υπαίτιοι και υπόλογοι είναι συγκεκριμένοι όσο κι αν κόπτονται να φορτώσουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν στα ‘’καιρικά φαινόμενα’’, την ‘’κλιματική αλλαγή’’ και την ‘’ατομική ευθύνη’’.

Κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός έχουν αφήσει στην μοίρα τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, με λιγοστούς ΗΡΩΙΚΟΥΣ πυροσβέστες και εθελοντές να παλεύουν, να παλεύουν με αυτοθυσία, χωρίς μέσα, χωρίς σχέδιο να σώσουν οτιδήποτε μπορούν.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση νομοθετεί και μοιράζει μποναμάδες στο μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που χρυσώνει επιχειρηματικούς ομίλους και μονοπώλια, που στηρίζει με τεράστια πακέτα την δήθεν ‘’πράσινη’’ ανάπτυξη, αφήνει γυμνό και ανοχύρωτο τον λαό απέναντι σε πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ.

Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να βγάλει συμπέρασμα. Να καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος, να μην δείξει καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και ‘’σωτήρες’’ αλλά να καταλάβει ότι η δύναμη του βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα. Γίνεται αντιληπτό πως το βάρος της οργάνωσης και της μάχης να μην μείνει κανένας μόνος και απροστάτευτος την επόμενη μέρα, πέφτει στα εργατικά σωματεία και στον οργανωμένο εργαζόμενο λαό.

Από σήμερα κιόλας μπαίνουμε όλοι στην πρώτη γραμμή για την επόμενη μέρα στην ζωή των πληγέντων.

Απαιτούμε:

Χωρίς καμιά καθυστέρηση να παρθούν άμεσα μέτρα , να διατεθούν όλα τα μέσα και να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Να παρθούν μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εξοπλισμένα με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Να κλείσουν όλα τα εργοστάσια και οι χώροι δουλειάς στις περιοχές των πυρκαγιών μέχρι να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων από τις πυρκαγιές και τους υπαρκτούς κινδύνους άμεσων αναζωπυρώσεων.

Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως δείχνει η εμπειρία, η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.

Να δοθούν αποζημιώσεις σε εργαζόμενους που η δουλειά και το εισόδημά τους είναι σε άμεση εξάρτηση με το δάσος, όπως ρυτινοσυλέκτες, και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι χωρίς κανένα εισόδημα στις περιοχές των καταστροφικών πυρκαγιών.

Την εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, την αποκατάσταση των υποδομών, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά και στα σπίτια των πληγέντων, την άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούμε άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καταστροφολογίας και ψευδών ειδήσεων συνέχεια…

Με εισιτήριο στον Όλυμπο;