in

H Θεσσαλονίκη φωνάζει “Je suis Charlie”

H Θεσσαλονίκη φωνάζει “Je suis Charlie”

Πλήθος κόσμους βρέθηκε σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή του στον γαλλικό λαό.

Μετά από κάλεσμα του δήμου Θεσσαλονίκης, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο στο πλαίσιο των αντίστοιχων παγκόσμιων κινητοποιήσεων. Οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή, ως ένδειξη παγκόσμιου πένθους και στη συνέχεια πραγματοποιήσαν σιωπηλή πορεία μέσω της παραλίας έως την πλατεία Αριστοτέλους.

Οι διαδηλωτές προσήλθαν κρατώντας αφίσες με το σύνθημα «Je suis Charlie» αλλά και μολύβια ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης στους αδικοχαμένους δημοσιογράφους, σκιτσογράφους και εργαζόμενους του γαλλικού περιοδικού. Επίσης

ΟΙ διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και την υπεράσπισή της ελευθερίας του λόγου, της σκέψης και των προσωπικών επιλογών.

Το παρών στη διαδήλωσε έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να εκδηλώσουμε τη συμπαράστασή μας για το φόνο αλλά και  για να δειξουμε ότι αυτό δεν θα περάσει». «Η εκδίκηση δεν είναι αποδεκτή, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε», ανάφερε και πρόσθεσε πως «Το Ισλάμ δεν είναι μία θρησκεία βίας αλλά μία θρησκεία αγάπης». «Σε κάθε θρησκεία υπάρχει δράκα παρανοϊκών, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να δηλώσουμε πως ότι αυτό δεν θα περάσει», επισήμανε.
 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 σημεία σχετικά με το Ζάππειο νο 18. Του Χρήστου Λάσκου

Πανελλαδική κινητοποίηση κτηνοτρόφων σήμερα