in

Γιγαντοπανό στην παλιά κατάληψη Λ. Νίκης για τον βιασμό της 24χρονης Γεωργίας

Κάλεσμα της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης σε πορεία την Παρασκευή

Κάλεσμα σε πορεία κατά της κουλτούρας του βιασμού και των γυναικοκτονιών απευθύνει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης μέσα από το γιγαντοπανό που ανήρτησε στην παλιά κατάληψη της Λεωφόρου Νίκης απέναντι από το καφέ- μπαρ Αχίλλειον.

«Η Αχίλλειος πτέρνα του κάθε Έλληνα λεβέντη βιαστή είναι η γυναίκα που αντιστέκεται» αναφέρει το γιγαντοπανό καλώντας σε πορεία την Παρασκευή στις 28 Ιανουαρίου στις 18:00 στην Καμάρα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας και το κάλεσμα σε πορεία:

Η 24χρονη Γεωργία εδώ και 21 ημέρες έχει βιαστεί και κακοποιηθεί, την έχουν εκφοβίσει και τραμπουκίσει, και όμως η ίδια στέκεται απέναντι σε όλα τα πλέγματα εξουσίας που μανιωδώς προσπαθούν να ξεπλύνουν αλήτες golden boys και κυκλώματα βιαστών, παλεύοντας για την δικαίωσή της και την αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας.

Εδώ και 21 ημέρες αντί να έχουμε εξελίξεις για την δικαίωση της αδελφής μας το τελευταίο μήνυμα που μας στέλνει είναι ότι απειλείται η ζωή της. Εδώ και 21 ημέρες έχουμε…

– Το δικηγόρο των θυτών να επιτίθεται στη Γεωργία προσπαθώντας να την φοβίσει και μην προχωρήσει στην καταγγελία

– Την αστυνομία που δεν έχει διαβιβάσει ακόμη τις τοξικολογικές εξετάσεις στο δικηγόρο του θύματος με αποτέλεσμα να μην έχουν κινηθεί ακόμη οι νομικές διαδικασίες και οι θύτες να παίρνουν χρόνο για τα επόμενα βήματά τους

– Το «Αχίλλειον» να βγάζει μία ανακοίνωση ότι ο θύτης είναι προσωπικό και όχι ιδιοκτήτης και την ίδια στιγμή να χαρακτηρίζει το βιασμό ως περιστατικό! Επειδή το θάρρος της Γεωργίας να μιλήσει φέρνει στην επιφάνεια ένα ολόκληρο κύκλωμα βιαστών δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η διοίκηση δεν ήξερε-δεν άκουσε-δεν είδε τίποτα στο χώρο της. Το γεγονός αυτό την καθιστά συνένοχη στο βιασμό.

– Τηλεπερσόνες που έχουν σχέσεις με τους βιαστές να αναρωτιούνται τι δουλειά είχε η 24χρονη σε ένα πάρτι αναδεικνύοντας τον αυτοματισμό να μεταθέτουν την ευθύνη του βιασμού στα θύματα. Ένας αυτοματισμός που δείχνει πως τα αντανακλαστικά λειτουργούν για την προάσπιση των σχέσεων εξουσίας φέρνοντας στην επιφάνεια πως η κουλτούρα του βιασμού είναι διάχυτη σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

– Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να θάβουν την υπόθεση και όταν επιλέγουν να αναφερθούν σε αυτή το θύμα να μπαίνει στο εδώλιο του κατηγορούμενου και οι θύτες να την βγάζουν καθαρή με την «ομορφιά» και το κοινωνικό τους στάτους να λειτουργούν ως πειστήρια της αθωότητας τους.

– Κυκλώματα της νύχτας να απειλούν τη ζωή της αδελφής μας την ίδια ώρα που οι βιαστές απολαμβάνουν την ασυλία τους σε όλα τα επίπεδα

Δεν μας είναι καινούργια αυτά τα είδαμε και στην υπόθεση Λιγνάδη με την ενεργοποίηση κάθε αλητείας για το ξέπλυμα του παιδοβιαστή. Αλλά δεν πέρασε…

Το λέμε δυνατά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε μόνη την αδελφή μας. Θα προστατεύσουμε όλα τα θύματα με κάθε τρόπο. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπλύματος και υπονόμευσης του βιασμού από δήθεν τηλεπερσόνες και κοινή γνώμη που ρίχνουν την ευθύνη στο θύμα και όχι στην αποτρόπαια πράξη των θυτών.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι απόψεις που κατηγορούν το θύμα για την επιλογή του να παραβρεθεί στο πάρτι, την επιλογή του να μην περάσει μόνο του το βράδυ της πρωτοχρονιάς, την επιλογή του να φορέσει ότι ήθελε αποτελούν εξιλαστήριο για τους θύτες και η μόνη τους θέση είναι στο βάθος του Θερμαϊκού. Καλούμε σε στήριξη της αδελφής μας και όχι των βιτρινών που περιθάλπουν βιαστές και ξεπλένουν τα εγκλήματα τους.

Η θέση μας είναι με την Γεωργία. Η θέση μας είναι με οποιαδήποτε ατομικότητα βγαίνει μπροστά και αντιμετωπίζει τους κακοποιητές της.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εργατικό «ατύχημα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: Σε κρίσιμη κατάσταση 45χρονος

«Αλληλεγγύη στον Τάσο Σαραντή που διώκεται από την WRE ΕΛΛΑΣ για την δημοσιογραφική του δουλειά»