in ,

Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορείται ο αναπλ. καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Νικολάου

Αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης θα βρεθεί ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Νικολάου.

Ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ) Νίκος Νικολάου, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έστειλε επιστολή προς τον Νίκο Νικολάου, καλώντας τον να απαντήσει εγγράφως εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΚΘΒΕ εμπλέκεται σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα σε μία τουλάχιστον περίπτωση ανήλικων κοριτσιών, ενός ονόματος ηθοποιού που κατέχει και υψηλή θέση στην διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας».

Η καταγγελία προέρχεται από γυναίκα που το 1994-95 ήταν ανήλικη και φέρεται μέσω του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών να έχει φτάσει στην Εισαγγελία «εδώ και μέρες». Μετά την διαρροή των παραπάνω, ο εμπλεκόμενος φέρεται να είναι «στην πόρτα της εξόδου» από σίριαλ ιδιωτικού σταθμού.

Όταν ο Νικολάου στήριζε Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη

Ο Νίκος Νικολάου είχε εκφράσει την στήριξη του στο πρόσωπο της υπουργού όταν σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητούσε την παραίτηση της και ανάληψη ευθυνών όσον αφορά το σκάνδαλο με τον έτερο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Τότε, μιλώντας στο Mega, είχε κάνει λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα». «Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε της ζητούν να παραιτηθεί; δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα», είχε πει.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η υπουργός όταν αποφασίζει ποιους θα διορίσει στους κρατικούς οργανισμούς δεν έχει μπροστά της το “ποινικό μας μητρώο”. Φαντάζομαι ότι εννοούσε πως ως προϊσταμένη αρχή, αντιλαμβανόμαστε την τοποθέτηση κάποιων ανθρώπων σύμφωνα με το εύρος της καλλιτεχνικής τους επιτυχίας και αναγνωρισιμότητας. Το υπουργείο Πολιτισμού ασχολείται με το καλλιτεχνικό κομμάτι. Δεν είναι ΕΥΠ, δεν είναι άνθρωποι που γνωρίζουν άλλα πράγματα για τη ζωή μας αν μας παρακολουθήσουν» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στις καταγγελίες για παρενοχλήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, σημείωσε ότι θλίβεται βαθύτατα με αυτό που συμβαίνει. «Το αν ξέραμε ή όχι είναι δύσκολο να απαντηθεί. Ξέρουμε τους συναδέλφους, και τους καταγγέλλοντες και τους καταγγελλόμενους, από τη συνεργασία και την παρέα που κάναμε. Όταν κλείνει κανείς την πόρτα του σπιτιού του, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Μπορούμε να ακούσουμε πολλά όπως σε κάθε χώρο. Ακούγαμε κάποια πράγματα. Όχι στο μέγεθος και στο βάθος που έχουν έρθει στην επιφάνεια». Τέλος, ζήτησε ένα θεσμικό πλαίσιο από την πολιτεία ώστε να μη φοβούνται οι άνθρωποι να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

Πληροφορίες: Ναυτεμπορική, tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια εισβολή της Αστυνομίας στο ΑΠΘ πριν 90 χρόνια. Του Σπύρου Κουζινόπουλου

Ωμή εκδικητικότητα: Απόρριπτικη απόφαση της ΚΕΜ για τη μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα