Γ. Παπανδρέου: Θεμιτή η κυβέρνηση συνεργασίας για δύο ακόμη χρόνια

«Η ΝΔ ελπίζει σε μια νίκη που θα είναι πύρρειος και δεν ξέρω αν θα την έχει αυτή τη νίκη», τόνισε κατά τη δευτερολογία του στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών. Ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωσε ότι: «και καλό θα ήταν για δυο ακόμα χρόνια η χώρα να έχει κυβέρνηση συνεργασίας, για να μπορέσει να προχωρήσει».

Αναφερόμενος στις προτάσεις για επίσπευση των διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «εγώ δεν θα είχα αντίρρηση» για να συμπληρώσει: «αλλά έχουμε πάρει ορισμένες αποφάσεις και πρέπει να τις τηρήσουμε», ενώ ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την ψήφιση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης εκθειάζοντας, ταυτόχρονα τις προσπάθειες που καταβάλει για την επιτυχή έκβαση των σχετικών διαπραγματεύσεων ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε τη σημασία να δοθεί η μάχη από όλους μαζί, διότι, όπως τόνισε, μόνον έτσι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Τόνισε επίσης ότι η συμφωνία αυτή είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα και προσφέρει πολύ σημαντική προστασία. Πρώτη φορά είπε, επικαλούμενος και τον Πρόεδρο του IIF Τσαρλς Νταλάρα, γίνεται τόσο μεγάλη διαγραφή χρέους και παρέχεται τόσο μεγάλη βοήθεια.

Μιλώντας και σε προσωπικό τόνο, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν έκανε λάθος, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία αυτή ένα σημαντικό εθνικό κεκτημένο και παρέδωσε την πρωθυπουργία όχι γιατί απέτυχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να μη διακινδυνεύσει η εφαρμογή της συμφωνίας, για την οποία δουλεύουν σήμερα ακόμα και εκείνοι που στην αρχή ήταν αντίθετοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καταγραφή δικαιούχων για προνοιακά επιδόματα

Μοιράζουν πατάτες στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες του Νευροκοπίου