in , , , , ,

Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία στο πλευρό του λαού της Κούβας

Φιλοκυβερνητικές αντιδιαδηλώσεις στην Αβάνα AP Photo/Eliana Aponte

Δεκάδες είναι τα εργατικά κέντρα, οι ομοσπονδίες, τα σωματεία που μαζί με μαζικούς φορείς, δημοτικά και περιφερειακά σχήματα στέκονται στο πλευρό του λαού της Κούβας απαιτώντας την άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων κατά της Κούβας σημειώνοντας την αντίθεσή τους στις «ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες».

«Η Κούβα δεν είναι μόνη της!» τονίζει το Συνδικάτο Εργατουπαλλήλων Τουριστικών ΕΠισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής ενώ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η Κούβα δίνει τη μάχη της ζωής για το παρών και το μέλλον κόντρα στις συνέπειες ενός δολοφονικού εμπάργκο 6 δεκαετιών που ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού της απαγορεύει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης του εμπάργκο με νέα πρόσθετα μέτρα που πάρθηκαν από την κυβέρνηση Τράμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν».

«Τη στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης Υγείας και στην ΕΕ οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για τη σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, του Πολιτισμού. Οι αγώνες του κουβανικού λαού κόντρα σε όλες τις δυσκολίες αποτελούν σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων διεθνώς».

Ψήφισμα αλληλεγγύης και από το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού-Ευόσμου

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Ευόσμου το κείμενο υπεράσπισης της Κούβας που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» παρά το γεγονός ότι δημοτικοί Σύμβουλοι υποστήριξαν ότι τα «πολιτικά κείμενα» δεν έχουν θέση στο Συμβούλιο.

Το ψήφισμα αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Εύοσμου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πρόσφατο καλά ενορχηστρωμένο και πληρωμένο ιμπεριαλιστικό σχέδιο δημιουργίας χάους και διαταραχής στην Κούβα, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις σοβαρές ελλείψεις εισαγόμενων αγαθών και άλλων προϊόντων πρωταρχικής ανάγκης, καθώς και τις περικοπές ηλεκτρισμού, γεγονότα που στο μεγαλύτερο βαθμό οφείλονται στον εξηντάχρονο οικονομικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κούβα.

Ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο και σε συνθήκες παγκόσμιας υγειονομικής πανδημίας, η Κούβα εμποδίζεται μέσω νέων και πρόσθετων μέτρων και κυρώσεων για την αγορά και εισαγωγή φαρμάκων και πρώτων υλών για την ιατρική, καθώς και για τεχνικές προμήθειες των νοσοκομείων της.

Αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία του λαού της Κούβας, υπογραμμίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια διαπλοκής και ανατρεπτικών ενεργειών που στοχεύουν στην “αλλαγή καθεστώτος” από πληρωμένα στοιχεία και μισθοφόρους όπως τις είδαμε και σε άλλα μέρη του κόσμου με τις λεγόμενες Πορτοκαλί Επαναστάσεις.

Ο κουβανικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν σταματήσει ποτέ τον πόλεμο εναντίον της χώρας τους, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές μεθόδους ή τους εναλλασσόμενους κατοίκους του Λευκού Οίκου.

Αυτές οι εγκληματικές και απάνθρωπες πολιτικές βοηθιούνται από τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους πράκτορές τους εντός της Κούβας και στη Φλόριντα οι οποίοι ζήτησαν ακόμη και μια ανοικτή παρέμβαση με το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Καταγγέλλουμε το “ψεύτικο ενδιαφέρον” όλων εκείνων των δυνάμεων που από τη μια δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην Κούβα, μέσω του πολιτικού και οικονομικού αποκλεισμού της, και από την άλλη, με περισσή υποκρισία, μιλούν για …το “φτωχό” λαό της που πρέπει να διδάσκεται “δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα”.

Η Κούβα ιδιαίτερα έχει δώσει πολλά μαθήματα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας από το θρίαμβο της Επανάστασης το 1959, αλλά και την τελευταία περίοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Το Νησί της Επανάστασης έγινε πρωταθλητής για άλλη μια φορά με την ανιδιοτελή διεθνιστική βοήθειά του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ αναπτύσσει πολύ γρήγορα, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τα δικά του εμβόλια με τη δέσμευση να βοηθήσει φτωχούς και καταπιεσμένους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια δημιουργίας “κοινωνικής δυσαρέσκειας” με στόχο να την κατευθύνουν ενάντια στην κυρίαρχη κυβέρνηση της Κούβας.

Τα επιτεύγματα της Σοσιαλιστικής Κούβας αποτελούν παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού – Εύοσμου στέκεται αλληλέγγυο στον ηρωικό λαό της Κούβας και την Επανάστασή του!

Ζητούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων κατά της Κούβας!

Τέλος στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες!

Κάτω τα χέρια από την Κούβα!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ανορθολογικοί μαχητές της «ελευθερίας», ζηλωτές της «ασφαλούς» επιστήμης και ζητήματα εμπιστοσύνης

Τομέας Δικαιοσύνης ΜέΡΑ25 για τις βαριές ποινές σε πρόσφυγες από την Τουρκία