in ,

Επικοινωνιακό παιχνίδι Ζέρβα-Τζιτζικώστα με το κλείσιμο της Νέας Παραλίας

Επικοινωνιακό παιχνίδι Ζέρβα-Τζιτζικώστα με το κλείσιμο της Νέας Παραλίας

Νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την παραλία της Θεσσαλονίκης, η οποία θα παραμένει κλειστή από τις 14.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8:00 της επόμενης μέρας ενώ παράλληλα κλειστή θα παραμένει και όλο το Σαββατοκύριακό. Η απόφαση αυτή που θα διαρκέσει για 14 μέρες από σήμερα, έγινε μετά από αίτημα του δημάρχου Κ. Ζέρβα και του Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, η αποτροπή των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών και ο συνωστισμός. Μάλιστα από το πρωί, αστυνομικοί τοποθετούν κιγκλιδώματα σε όλες τις εισόδους της Νέας Παραλίας από τον Λευκό Πύργο μέχρι και το Μέγαρο Μουσικής τοποθετώντας ειδικές πινακίδες σήμανσης για τις ώρες της απαγόρευσης. Οι πολίτες κατά τη σημερινή ημέρα θα ενημερώνονται για την απαγόρευση ανεξαρτήτως εάν έχουν έγγραφη βεβαίωση ή αν έχουν στείλει sms, ενώ από αύριο, Τετάρτη, θα κόβονται πρόστιμα σε όσους παραβαίνουν το μέτρο.

Ωστόσο η απόφαση αυτή συνιστά μόνο μια επικοινωνιακή διαχείριση της ανάγκης για προστασία της υγείας των πολιτών εκ μέρους του δημάρχου, του περιφερειάρχη και της κυβέρνησης. Και αυτό γιατί δεν υπήρχε κανένας λόγος να επιβληθεί αυτή η απαγόρευση στην πόλη. Τις τελευταίες μέρες δεν παρατηρήθηκε κανένας συνωστισμός στην παραλία, όπως υποστηρίζουν δήμαρχος και περιφερειάρχης, αντίθετα η πλειοψηφία των πολιτών, που έκανε χρήση του δημόσιου χώρου για σωματική άσκηση ή για βόλτα με το κατοικίδιο, τηρούσε τις απαραίτητες αποστάσεις. Αυτή μάλιστα είναι και η προτροπή του ΕΟΔΥ αλλά και αντίστοιχων οργανισμών σε όλο τον κόσμο, ότι, δηλαδή, σε συνθήκες εγκλεισμού και μεγάλων περιορισμών της κοινωνικής ζωής, ένας περίπατος που θα τηρεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κάνει καλό και όχι το αντίθετο.

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη, και ειδικά στις περιοχές του κέντρου και των ανατολικών συνοικιών, δεν υπάρχει κανένας άλλος μεγάλος δημόσιος χώρος που κάποιος-α θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για τη σωματική του άσκηση. Δεν υπάρχουν πάρκα, το Σέιχ Σου έχει κλείσει όπως και τα γήπεδα και οι χώροι άθλησης.

Διερωτόμαστε, λοιπόν, ποιον χώρο προτείνουν οι αρμόδιοι για αυτές τις κατά τα άλλα νόμιμες και απαραίτητες δραστηριότητες. Η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε αυτό που σκοπεύουν να αποτρέψουν, μεγαλύτερο συνωστισμό και συγκέντρωση του κόσμου στους δρόμους κυκλοφορίας οχημάτων και στα «δείγματα» πάρκων που υπάρχουν στο κέντρο. Θα οδηγήσει επιπλέον και σε μια ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση ασφυξίας για τους ανθρώπους που ζουν όλο το 24ωρο ανάμεσα σε τέσσερις τοίχους και για τους οποίους η βόλτα αυτή είναι και ένα τρόπος να συνεχίσουν να τηρούν «ευλαβικά» τα πολύ περιοριστικά για την ελευθερία τους μέτρα.

Είναι πολύ περίεργος ο ζήλος των ΜΜΕ που συνέδραμαν όλες αυτές τις μέρες στο να παρθεί αυτή η απόφαση, κάνοντας χρήση βίντεο με εικόνες και πλάνα συνωστισμού που αφορούσαν την περίοδο πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας αλλά και με ρεπορτάζ που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Βίντεο ποδηλάτη από τη Νέα Παραλία στις 30 Μαρτίου

Ο δήμαρχος που κατά τα άλλα τόσο πολύ νοιάζεται για την υγεία των πολιτών θα ήταν καλύτερο να μην συνωστίζει εργαζόμενους στην καθαριότητα σε κλειστό χώρο του ΣΜΑ με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται, όπως έκανε πριν λίγες μέρες. Καλό θα ήταν, επίσης, να εξοπλίσει τους εργαζόμενούς του με όλα τα προστατευτικά μέσα που μέρες τώρα ζητούν και ίσως να διεκδικούσε, ως δήμαρχος που είναι, την ενίσχυση των νοσοκομείων που έχουν μπει σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Αλλά για αυτά δεν ακούσαμε κουβέντα.

Σταυρούλα Πουλημένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αχ κύριε όργανο

O τελευταίος Παρτιζάνος