Επιχειρήσεις σκούπα και “δελεαστικά πακέτα” για μετανάστες ανακοίνωσε ο Παπουτσής

Αυξημένες περιπολίες, επιχειρήσεις σκούπα, αστυνομικοί σκύλοι και διμοιρίες σε κάθε γωνιά του κέντρου της Αθήνας προβλέπει το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Χρήστος Παπουτσής στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.
Αναλυτικά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε προβλέπονται:
1. “Πρώτα απ’ όλα, καθημερινές εποχούμενες περιπολίες σε τρεις βάρδιες, των ομάδων της δίκυκλης αστυνόμευσης, της ΔΙΑΣ και της ομάδας ΖΗΤΑ.
2. Στα κεντρικά σημεία της Αθήνας θα διατίθενται διμοιρίες των μέτρων τάξης σε δυο βάρδιες και θα εκτελούν πεζές περιπολίες, διαρκείς ελέγχους και προσαγωγές όπου απαιτούνται.
3. Στο κέντρο της πόλης καθώς και στα διαμερίσματα και τις γειτονιές, θα περιπολούν Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με οχήματα και σε τρεις βάρδιες.
4. Θα έχουμε καθημερινές πεζές περιπολίες Αστυνομικών και ειδικών φρουρών σε πολλές από αυτές με συμμετοχή και αστυνομικών σκύλων περιπολίας.
5. Σε επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας, θα διατίθενται ομάδες πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος.
6. Στις γειτονιές της Αθήνας θα υπάρχει ανάπτυξη των Αστυνομικών σε δυο βάρδιες για την αντιμετώπιση κλοπών και ληστειών.
7. Σε συγκεκριμένες περιοχές θα γίνονται καθημερινές επιχειρήσεις των ομάδων Αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών και της Υπηρεσίας Ηθών, για την αντιμετώπιση της πορνείας.
8. Εναλλάξ ανά ημέρα και περιοχή, αλλά σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, θα πραγματοποιούνται μεγάλες, μαζικές επιχειρήσεις γενικών αστυνομικών ελέγχων.
9. Επίσης, θα πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα μαζική επιχείρηση, ειδική επιχείρηση για ναρκωτικά, κυρίως στις περιοχές εκείνες που παρατηρείται μεγάλη παρουσία μικροδιακινητών και χρηστών. Όπως επίσης μια φορά την εβδομάδα μαζικές επιχειρήσεις για τις περιοχές όπου συχνάζουν εκδιδόμενα πρόσωπα, και στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί που αναπτύσσονται τον τελευταίο καιρό.
Βεβαίως εδώ υπενθυμίζω, για την πλήρη κατανόηση του εγχειρήματος, ότι οι άνευ αδείας εκδιδόμενες επ’ αμοιβή, τιμωρούνται μόνο σε βαθμό πταίσματος και επομένως η σύλληψή τους αντιμετωπίζει δυσκολίες και δυσχέρειες, σύμφωνα πάντοτε με το νόμο 3904/2010.
10. Θα συγκροτούνται ομάδες Αστυνομικών οι οποίες θ’ αποτελούνται από έναν βαθμοφόρο και 4 Αστυφύλακες ή ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι σύμφωνα με τις οδηγίες του Διοικητή των Δυνάμεων του Ειδικού Σχεδιασμού Αστυνόμευσης της Αθήνας θα εκτελούν ελέγχους σε πάσης φύσεως καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Υπ’ όψιν και εδώ, για την πλήρη κατανόηση του εγχειρήματος, ότι η αρμοδιότητα ελέγχου για την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχει μεταβιβαστεί με το νόμο 3731/2008 στη Δημοτική Αστυνομία.
11. Δυο φορές την εβδομάδα θα συγκροτούνται συνεργεία στα οποία συμμετέχουν Αστυνομικοί, υπάλληλοι της Περιφέρειας, υπάλληλοι του Δήμου της Αθήνας και με την παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού για την πραγματοποίηση αυτοψιών, ελέγχων, σε εγκαταλελειμμένα παλαιά κτίρια όπου διαμένουν κυρίως αλλοδαποί.
12. Θα γίνονται συνεχείς στοχευμένες δράσεις για τις συλλήψεις ημεδαπών και αλλοδαπών κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται είτε ενήλικους είτε ανήλικους μετανάστες στα κυκλώματα επαιτείας.
13. Θα συγκροτούνται μικτά κλιμάκια ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, σε τρεις βάρδιες, στο κέντρο της Αθήνας όσον αφορά για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, αλλά και σε ορισμένες περιοχές της πόλης τις απογευματινές ώρες, εφ’ όσον διατεθούν από το Δήμο οι αντίστοιχες δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας μετά τις 6 η ώρα το απόγευμα.
Αλλά όπως ο ίδιο ο Δήμαρχος ο κ. Καμίνης έχει ήδη ανακοινώσει, προτίθεται να μας διαθέσει δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας και γι ‘αυτή την περίπτωση.
14. Δύο τουλάχιστον φορές την εβδομάδα και πάντοτε ανάλογα με τις πληροφορίες που υπάρχουν και τις εκτιμήσεις που γίνονται με την ευθύνη του Τακτικού Διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων για το σχεδιασμό της Αθήνας, θα συγκροτούνται συνεργεία με τη συμμετοχή Αστυνομικών, υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, υπαλλήλων της Περιφέρειας, της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας καθώς επίσης και Εισαγγελέα για τον εντοπισμό αποθηκών, πηγών τροφοδοσίας των προϊόντων παραεμπορίου.
Κι εδώ πάλι για την πλήρη κατανόηση του εγχειρήματος, υπενθυμίζω ότι η αρμοδιότητα ελέγχου για την τήρηση των διατάξεων για το υπαίθριο εμπόριο με το νόμο 3731/2008 έχει μεταβιβαστεί στη Δημοτική Αστυνομία.
15. Το Υπουργείο μας θα οργανώσει μια καμπάνια με σκοπό την καταγραφή και την εθελουσία επιστροφή των μεταναστών, όπως επίσης και για την υποστήριξη των διαδικασιών των αναγκαστικών επιστροφών. Ήδη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μας λειτουργεί μια ειδική ενότητα που μεταφέρει πληροφορίες για τους μετανάστες, σε 4 γλώσσες, σχετικά με τις δυνατότητες που έχουν να συμμετάσχουν στα προγράμματα εθελούσιων επιστροφών”.

ΠΡΟ.ΠΟ Holidays
“Στο Πρόγραμμα Εθελοντικού Επαναπατρισμού εμείς διαμορφώνουμε ένα ελκυστικό θα έλεγα πακέτο προσφοράς για τους μετανάστες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους” δήλωσε ο Χ.Παπαουτσής.
Το ελκυστικό λοιπόν πακέτο έχει ως εξής:
Όποιος δηλώνει ότι θέλει να αποχωρήσει και είναι παράνομος μετανάστης, γι’ αυτόν θα εκδίδεται απόφαση απέλασης χωρίς κράτηση,
θα εκδίδεται το εισιτήριο από εμάς,
θα εξασφαλίζεται η μετακίνησή του στο αεροδρόμιο,
δεν θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση του μετανάστη
δεν θα καταγράφεται στον κατάλογο των ανεπιθύμητων δηλαδή στην black list στη μαύρη λίστα.
Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την κατασκευή εντός των επόμενων μηνών 10 νέων κέντρων κράτησης που θα στεγαστούν σε ήδη υπάρχοντα κτήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τo Πανεπιστήμιο εν κινδύνω, το Α.Π.Θ. εκπέμπει SOS

Cosmote: Απολύσεις, ψέματα και “συνδικαλισμός”