in

ΕΝΙΘ: Ο εμβολιασμός θα υπονομευθεί αν δεν ενισχυθεί το ΕΣΥ

ΕΝΙΘ: Ο εμβολιασμός θα υπονομευθεί αν δεν ενισχυθεί το ΕΣΥ

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης δηλώνει ότι ο εμβολιασμός είναι πράξη ατομικής και συλλογικής ευθύνης και προκύπτει ως αναγκαιότητα αντιμετώπισης της πανδημίας η οποία συνοδεύεται από εκατόμβες νεκρών και βαριά ασθενείς με αβέβαιη έκβαση, από ανασφάλεια και πολλές ανατροπές στην καθημερινότητα της κοινωνίας. Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν είναι πανάκεια, και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει να γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για ξέπλυμα όλων των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης. «Ο εμβολιασμός θα υπονομευθεί και η πανδημία με τις επιπτώσεις της δεν θα αντιμετωπιστούν εφόσον δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και την πραγματική θωράκιση και ενίσχυση του ΕΣΥ» σημειώνει μεταξύ άλλων.

«Οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί δεν αντιμετωπίζουμε κανένα δίλημμα. Θα κάνουμε το εμβόλιο. Είναι πράξη ατομικής αλλά και συλλογικής ευθύνης. Θεωρούμε, επίσης, ότι κάθε εμβόλιο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Απαιτούμε σοβαρό σχεδιασμό και προγραμματισμό για μαζικό δωρεάν εμβολιασμό, με επαρκή εμβόλια, πλήρεις και ασφαλείς δομές εμβολιασμού με πλήρη και ασφαλή εξοπλισμό και στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό, κατάλληλα εκπαιδευμένο τόσο ως προς την εμβολιαστική διαδικασία όσο και στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών» τονίζει η ΕΝΙΘ με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών και στην Θεσσαλονίκη.

Η ΕΝΙΘ ξεκαθαρίζει, όμως, ότι δεν είναι πανάκεια, είναι μια μακροχρονη διαδικασία και τα  αποτελεσματα θα φανούν σε βάθος χρόνου. Σε καμία περίπτωση, όπως δηλώνει, δεν θα επιτρέψει να γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για ξέπλυμα όλων των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης, τις συνέπειες των οποίων αντιμετωπίζουμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να τις αντιμετωπίζουμε εφόσον δεν αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της απέναντι στο λαό, που δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν με το εμβόλιο.

«Είμαστε ακόμη στο 2ο κύμα της πανδημίας με δεκάδες νεκρούς καθημερινά, με εκατοντάδες διασωληνωμένους και χιλιάδες νοσούντες είτε μέσα στα νοσοκομεία είτε εκτός. Ο χειμώνας και οι ευνοϊκές συνθήκες διασποράς και μεγαλύτερης έξαρσης είναι μπροστά μας, ενώ το ΕΣΥ δέχεται τεράστια πίεση και συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάρρευση . Η επικοινωνιακού τύπου παραπομπή της αντιμετώπισης της διαρκούς και ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του ιού που συντελείται σήμερα στον εμβολιασμό που θα έχει αποτελέσματα στο μέλλον, αποσκοπεί ή συντελεί στον αποπροσανατολισμό από τη θλιβερή πραγματικότητα. Ο εμβολιασμός θα υπονομευθεί και η πανδημία με τις επιπτώσεις της δεν θα αντιμετωπιστούν εφόσον δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς και την πραγματική θωράκιση και ενίσχυση του ΕΣΥ» τονίζει ακόμη η ΕΝΙΘ αναφέροντας πως ο περιορισμός της διασποράς απαιτεί:

– Αυστηρά ελεγχόμενη λήψη μέτρων στους χώρους υπερμετάδοσης, όπως είναι, κυρίως, οι χώροι εργασίας, αλλά και οι δομές φιλοξενίας, οι καταυλισμοί, οι φυλακές, τα στρατόπεδα.

– Ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, για την αντιμετώπιση του καθημερινού συνωστισμού.

– Δημιουργία ασφαλών όρων εκπαίδευσης στα σχολεία, με εύρεση δομών και προσλήψεις προσωπικού για δημιουργία ολιγομελών τμημάτων.

– Διενέργεια μαζικών δωρεάν ελέγχων: τακτικοί επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι στις δομές υγείας, τους χώρους εργασίας, τις δομές φιλοξενίας και τα σχολεία, ώστε να λαμβάνονται αυστηρά κάθετα μέτρα περιορισμού της διασποράς αντί των οριζόντιων αυστηρών απαγορεύσεων.με τις πολλαπλές συνέπειές τους.

Απαιτείται άμεσα ενίσχυση του ΕΣΥ έστω και τώρα, για την αντιμετώπιση όλων των πληθυσμιακών αναγκών σε περίθαλψη και όχι μόνο των ασθενών με κορονοϊό με:

Στελέχωση των Νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό

Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να επιτελέσει τον κρίσιμο ρόλο της

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών περίθαλψης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οχτώ συλλήψεις από την εισβολή της ΕΛ.ΑΣ. στις φοιτητικές εστίες του Ζωγράφου

Ζαπατίστας 2021: Μια διακήρυξη… για τη ζωή