in

Ένας Φύρερ στο ντιμπέιτ. Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ένας Φύρερ στο ντιμπέιτ. Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Η Χρυσή Αυγή θα βγει τρίτη στις εκλογές, με διαφορά από τον τέταρτο και με ποσοστό που θα υπερβαίνει το 6,28% που πήρε τον Ιανουάριο. Είναι λυπηρό και αποτρόπαιο, δυστυχώς, όμως, είναι σχεδόν αναπόφευκτο. Τα άλλα τρία κόμματα, Το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, που διεκδικούν την τρίτη θέση δεν μπορούν να επιτύχουν υψηλά ποσοστά, κατά πάσα πιθανότατα θα βρεθούν και τα τρία κάτω από το 6%. Κάτω από το 6%, αισθητά κάτω από το 6%, θα βρεθεί και η ΛΑΕ, παρ’ όλο που έχει αυτοχριστεί εκπρόσωπος του δημοψηφισματικού ΟΧΙ επί της Γης.

Στις εκλογές που έρχονται, η Χρυσή Αυγή θα πάρει μεν υψηλό ποσοστό -ντροπιαστικά υψηλό για έναν λαό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από τον ναζισμό και τον φασισμό-, όχι όμως αρκετά υψηλό για να προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα. Το επισημαίνω αυτό, διότι ακούγονται ήδη ψίθυροι προερχόμενοι από τη Ν.Δ., που λένε ότι η Χ.Α. θα πάρει διψήφιο στις εκλογές, γι’ αυτό το σύστημα πρέπει να αντιδράσει φτιάχνοντας μεγάλο συνασπισμό. Πρόκειται για πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας. Ο μεγάλος συνασπισμός, ένα θηριώδες μόρφωμα που θα έχει ως μοναδικό σκοπό την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου, δεν θα αποδυναμώσει τη Χρυσή Αυγή, θα τη θρέψει τη Χρυσή Αυγή, θα στείλει σούμπιτους στα χέρια των ναζιστών τους οργισμένους και τους φοβισμένους.

Η Χρυσή Αυγή κερδίζει επειδή οι εκλογές συνέπεσαν με την έξαρση του προσφυγικού ρεύματος. Κερδίζει από εκείνους τους ηλίθιους ελληναράδες που βλέπουν τους πρόσφυγες να συνωστίζονται στα λιμάνια και νομίζουν -οι ηλίθιοι- ότι πρόκειται για τζιχαντιστές εισβολείς. Κερδίζει πρωτίστως από την αδίστακτη στάση της Ν.Δ. που κερδοσκοπεί εκλογικά πάνω στο δράμα των κολασμένων της Γης. «Η Ν.Δ. θα κλείσει τα σύνορα», λέει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Αφήσατε όλους τους εισβολείς να καταστρέψουν τη χώρα. Κατάληψη στα νησιά έχετε κάνει», κραύγασε ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο πρύτανης, ο επικεφαλής του Επικρατείας της Ν.Δ. Τ’ ακούει αυτά ο κεντροδεξιός -και καλά- Μεϊμαράκης κι αντί να φρίττει σιγοντάρει. Δεν είναι φασίζουσα εκτροπή οι δηλώσεις, είναι ελευθερία του λόγου, είπε ο Ευάγγελος.

Η Χρυσή Αυγή κερδίζει επειδή η Ν.Δ. συνεχίζει να την αντιμετωπίζει ως γειτνιάζον κόμμα από το οποίο μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους. Γειτνιάζον κόμμα οι ναζί, η εγκληματική οργάνωση που κάθεται αυτές τις ημέρες στο εδώλιο του κακουργιοδικείου. Μόλις πήρε τη διερευνητική εντολή ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Μιχαλολιάκο. Δεν συναντήθηκε τελικά, αλλά και μόνο που το είπε, έβαλε τον χρυσαυγίτη αρχηγό στη διαδικασία των διερευνητικών από την πίσω πόρτα. Τη Δευτέρα, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στον Χατζηνικολάου ότι δεν θα είχε αντίρρηση να συμμετάσχει και ο Μιχαλολιάκος στο ντιμπέιτ της Τετάρτης. Να σταθεί ο Φύρερ επί ίσοις όροις δίπλα στους αρχηγούς των δημοκρατικών κομμάτων, να μπει στο κάδρο της δημοκρατίας ο έσχατος αρνητής της δημοκρατίας.

Μπράβο, κύριε Βαγγέλη. Και εις ανώτερα.

Πηγή: Αυγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ιατρική μάσκα. Του Δημήτρη Τρίμη

#LIVE: H 80η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης