Ως αριστερή στροφή μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτέλεσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ. Στην πιο δύσκολη περίοδο για τους δημοσιογράφους, με τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στα ΜΜΕ να αποτελούν καθημερινότητα, οι δημοσιογράφοι ανέδειξαν πρώτο το ψηφοδέλτιο της Συσπείρωσης.Το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα την άρνηση των εκδοτών και καναλαρχών να υπογράψουν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
Τα αποτελέσματα των εκλογών:
Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος”. Έλαβε 635 ψήφους και 2 έδρες. Στο προηγούμενο Δ.Σ. είχε εκλέξει τρία μέλη, μεταξύ των οποίων τον Γ.Γραμματέα Αντώνη Νταβανέλο. Στην προηγούμενη αναμέτρηση είχε λάβει 919 ψήφους.
“Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία”. Έλαβε 504 ψήφους και 2 έδρες. Στις προηγούμενες εκλογές ήταν πρώτη με 4 έδρες στο Δ.Σ., μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Πάνος Σόμπολος ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές. Είχε λάβει 1.208 ψήφους.
“Δημοσιογραφική Συνεργασία”. Έλαβε 443 ψήφους και 2 έδρες. Παράταξη του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ, που συμμετείχε πριν διασπαστεί στην παράταξη “Μαχόμενη Δημοσιογραφία” που περιλάμβανε και την Αριστερή Οχθη που μετονομάστηκε σε “Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι” . Είχε λάβει ως ενιαία παράταξη 601 ψήφους.
“Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων”. Έλαβε 384 ψήφους και 2 έδρες. Είχε ένα μέλος στο προηγούμενο Δ.Σ., τον Δ. Τσαλαπάτη. Είχε λάβει 425 ψήφους.
“Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση”.Έλαβε 326 ψήφους και 1 έδρα. Νέα παράταξη από το χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς.
“Πρωτοβουλία για την Ανατροπή”. Έλαβε 294 ψήφους και 1 έδρα. Το ψηφοδέλτιο, που προέρχεται από το Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο και τους Financial Crimes, δεν είχε εκπρόσωπο στο προηγούμενο Δ.Σ., καθώς είχε λάβει 281 ψήφους.
“Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι”. Έλαβε 291 ψήφους και 1 έδρα. Από τη διάσπαση της “Μαχόμενης”, η εκλεγμένη τη Νανά Νταουντάκη είχε λάβει 237 ψήφους.
“Δημοσιογραφική Ενότητα”. Έλαβε 212 ψήφους χωρίς να καταλάβει έδρα. Με έναν αιρετό στο προηγούμενο Δ.Σ., τον ταμία Δ. Κουμπιά, είχε λάβει 320 ψήφους.