Εκδήλωση: «Χρέος και Ευρώ: Προοπτικές και λύσεις».

 

Το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ διοργανώνει επιστημονική συζήτηση με ομιλητή τον καθηγητή Κώστα Λαπαβίτσα, και θέμα: «Χρέος και Ευρώ: Προοπτικές και λύσεις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 2 Μαρτίου
2012, στις 19:00 μ.μ, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής.
 
Ο Κώστας Λαπαβίτσας, καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών (SOAS) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ειδικεύεται σε χρηματοπιστωτικά θέματα, και διευθύνει το ερευνητικό κέντρο Research on Money and Finance (RMF) στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει στην Ευρώπη και την Ασία, δημοσιεύει τακτικά στη *Guardian*, ενώ άρθρα και συνεντεύξεις του παρουσιάζονται συχνά στον διεθνή Τύπο. Η πρόσφατη δημόσια συζήτησή του με τον Νουριέλ Ρουμπίνι, για τα θέματα που θα θιγούν και στην εκδήλωση της ερχόμενης Παρασκευής, έφερε στο επίκεντρο του διαλόγου απόψεις που ως πρόσφατα θεωρούνταν αιρετικές. Η αναμετάδοσή της σε ογδόντα εκατομμύρια τηλεθεατές σ’ όλο τον κόσμο, από το BBC World News, ίσως
βοηθήσει το διεθνές κοινό να πάψει να βλέπει την Ελλάδα σαν μια χώρα σπάταλων τεμπέληδων, όπως μας παρουσιάζουν τα φερέφωνα των *banksters* και των ευρωκρατών που θέλουν να μας μετατρέψουν σε αποικία.
 
Σε πλήρη ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία, που επιβάλλουν οι εντολοδόχοι των τραπεζιτών και η οποία μας οδήγησε στην τωρινή καταστροφή, ο καθηγητής Λαπαβίτσας υποστηρίζει τεκμηριωμένα ότι η αθέτηση πληρωμών στους δανειστές του δημοσίου και η έξοδος από το ευρώ μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Τα σχετικά επιχειρήματα παρουσιάζονται αναλυτικά στη μελέτη του RMF *Ρήξη; Διέξοδος από την κρίση της Ευρωζώνης*, που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη. Tην βρίσκετε ολόκληρη σε πιντιέφ στα αγγλικά, μαζί με προηγούμενες μελέτες για την ευρωζώνη και την ελληνική κρίση, στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου, http://www.researchonmoneyandfinance.org/.
 
Την ομιλία θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών καθηγητής Γεράσιμος Βώκος, και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίσει ο επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Γιώργος  Δουράκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Στις 9 και 10 Μάρτη η Σύνοδος Πρυτάνεων

«Τις άτιμες τις τιμές…» Tου Παντελη Μπουκαλα