in ,

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βογιατζής

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Βογιατζής

Την Πέμπτη 14 Μαΐου το πρωί έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής, μέλος της οργάνωσης του Ξεκινήματος, Γιάννης Βογιατζής. Τους τελευταίους μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο σε τελικό στάδιο, και δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ξεκίνημα:

“Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1960. Ήδη από τα μαθητικά του χρόνια ξεκινάει να δουλεύει ως εργάτης σε οικοδομές, ενώ πολιτικοποιείται και εντάσσεται στο ΠΑΣΟΚ, που τότε προσέλκυε λαϊκά και εργατικά στρώματα που αγωνιζόταν για την κοινωνική αλλαγή. Το ’79 περνάει στην Πάτρα στο ΤΕΙ Δομικών Έργων και κατ’ ευθείαν ενεργοποιείται στο κίνημα καταλήψεων ενάντια στο νόμο 815. Στα πλαίσια αυτού του αγώνα διαγράφεται από το ΠΑΣΟΚ για τις ανατρεπτικές ιδέες του. Από την εποχή των σπουδών του διατήρησε καλές φιλίες μέχρι σήμερα.

Από το ’85 ξεκινάνε τα προβλήματα στην υγεία του. Μετά την επιστροφή του από την Πάτρα και το φανταρικό εργάζεται ως αποθηκάριος. Γενικά λόγω των προβλημάτων υγείας του περνάει μεγάλο χρόνο στην ανεργία.

Το ’89 εντάσσεται στο Ξεκίνημα στο οποίο θα παραμείνει ενεργός μέχρι τις τελευταίες μέρες του.

Θα δουλέψει ως συμβασιούχος στην αποκομιδή του Δήμου Θεσσαλονίκης με αλλεπάλληλες συμβάσεις για όσο του επιτρέψει η υγεία του. Φέτος είχε κάνει τα χαρτιά του για την συνταξιοδότηση, που την έγκριση της δυστυχώς δεν πρόλαβε να χαρεί…

Και παρά τα μεγάλα προβλήματα υγείας και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε δεν έχασε ποτέ τη διάθεση για χιούμορ και το ηθικό του.

Δεν έχανε σχεδόν ποτέ πορεία ή κινηματικό γεγονός. Ήταν ενεργός στην Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών Καλαμαριάς (όπου διέμενε), συμμετέχοντας στην διοργάνωση των αγορών χωρίς μεσάζοντες και άλλων εκδηλώσεων.

Ακόμα και την τελευταία περίοδο, που ήταν αναγκασμένος να κινείται με πατερίτσες, δεν έχανε σχεδόν ποτέ συνελεύσεις, εκδηλώσεις και άλλες δράσεις του ευρύτερου χώρου της ανατρεπτικής Αριστεράς”.

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης σημειώνει:

“Μας άφησε χθες, για το μεγάλο ταξίδι, ο Γιάννης Βογιατζής, αγωνιστής της Αριστεράς, και μέλος του Ξεκινήματος.

Οι σύντροφοι της Λαϊκής Ενότητας, τον αποχαιρετούμε με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση, για τη διαχρονική πορεία του στην Αριστερά, την αδιάλειπτη συμμετοχή του στους αγώνες, στα κινήματα, στις εκδηλώσεις-συζητήσεις, για την κατάθεση της άποψής του, πάντοτε με ειλικρίνεια και χωρίς διπλωματικές υπεκφυγές.  

Συμπορευθήκαμε μαζί του για πολλά χρόνια, στους κοινούς αγώνες, στους δρόμους, στις πλατείες, κι ήταν πάντοτε φιλικός, συντροφικός και αισιόδοξος, παρά τα προβλήματα υγείας και τις όποιες άλλες δυσκολίες αντιμετώπιζε.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στην πολιτική του οργάνωση”.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη τον αγωνιστή της Αριστεράς Γιάννη Βογιατζή.

Ο Γιάννης Βογιατζής ήταν μέλος του «Ξεκινήματος» και μέσα από τις γραμμές του πάλεψε για έναν καλύτερο κόσμο. Τον θυμόμαστε σε όλες τις διαδηλώσεις και τις μάχες του κινήματος, από τις μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις μέχρι τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά συλλαλητήρια. Με το χαμόγελο στα χείλη και συντροφική εγκαρδιότητα αλλά και με διαρκή διάθεση συζήτησης, με πάθος αλλά και με χιούμορ.

Αποχαιρετούμε τον Γιάννη Βογιατζή δυστυχώς χωρίς να μπορούμε να δώσουμε το παρόν στην κηδεία του λόγω των υγειονομικών μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας. Κρατάμε όμως την κοινή μας δέσμευση στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση στην οποία αφιέρωσε τη ζωή του και εκείνος. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους συντρόφους και συντρόφισσες της οργάνωσής του, στους συγγενείς και στους οικείους του”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης.     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Λουίς Σεπούλβεδα: “Άνθρωπος της Γης” και δικός μας. Της Τασούλας Χεππάκη

Επέμβαση των ΜΑΤ στην Άνω Πόλη (φωτογραφίες)