in , ,

Δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης γειτονιάς Φαλήρου

Μετά την Τούμπα, την Άνω Πόλη, τις Δυτικές Συνοικίες, την Αλεξάνδρου Σβώλου, το Άνω Κέντρο σειρά παίρνει το Φάληρο καθώς αύριο Τετάρτη 26 Μαΐου στις 18.30 στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διαδικασία συγκρότησης της ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων της γειτονιάς του Φαλήρου.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της συνέλευσης στο Facebook αναφέρεται:

«Μετρώντας περισσότερο από ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, έχουμε βιώσει στο πετσί μας τις αντιφάσεις στις οποίες έχει πέσει η κρατική διαχείρισή της. Η στρατηγική της κυβέρνησης που είχε στόχο να σταματήσει την εξάπλωση εφαρμόζοντας lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν συνοδεύτηκε ποτέ από μια σειρά ουσιαστικών μέτρων αντιμετώπισης όπως πρόσληψη νοσοκομειακού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών κλινικών, αύξηση δρομολογίων ΟΑΣΘ, μείωση των μαθητών ανά τάξη στα σχολεία, ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, μαζικά και διαρκή τέστ. Αντιθέτωςείδαμε λεφτά να χαρίζονται στα κανάλια με τις περίφημες λίστες Πέτσα, εντατικοποίηση της δουλειάς του νοσοκομειακού προσωπικού αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ και των υποδομών του, προσλήψεις στην αστυνομία και στον αντίποδα μέχρι και απολύσεις υγειονομικών, απόκρυψη κρουσμάτων από εταιρείες και επιχειρήσεις, ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού, και κατά συνέπεια ανακύκλωση και διαρκή επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για τον λαό.

Αν κάτι όμως αποδεικνύει πως καλούμαστε πλέον καθημερινά να ανταπεξέλθουμε σε μία άνευ όρων επίθεση ως κοινωνία δεν είναι απλά το lockdown ή η απαγόρευση κυκλοφορίας. Το μόνο που μπορούν να μας εγγυηθούν πλέον είναι πως κάθε μέρα κινδυνεύουμε να νοσήσουμε στους χώρους εργασίας, στα σχολεία ή στιβαγμένοι/ες στα λεωφορεία. Αν νοσήσουμε βαριά κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτός ΜΕΘ ή περίθαλψης αν είμαστε μετανάστριες. Αν βγούμε σε ένα πάρκο κάνοντας ένα διάλειμμα από την εξοντωτική καθημερινότητα θα βρεθούμε στο στόχαστρο ελέγχων, επιβολής προστίμων, τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών από την αστυνομία. Ακόμη περισσότερο, η κρατική διαχείριση της πανδημίας δεσμεύεται για την ταυτόχρονη οικονομική μας εξόντωση, δεσμεύεται για το ότι θα μείνουμε χωρίς δουλειά, αδυνατώντας να καταβάλουμε ενοίκια, να αποπληρώσουμε χρέη, να ξεπληρώσουμε τη ΔΕΗ και το νερό, κινδυνεύοντας πλέον (πριν καλά καλά ξημερώσει η μέρα που η πανδημία θα έχει αντιμετωπιστεί) να μείνουμε χωρίς σπίτι ή χωρίς ρεύμα, να μείνουμε χωρίς τη δυνατότητα να καλύψουμε βασικές βιοτικές μας ανάγκες.

Μπροστά σε αυτή τη δεινή θέση στη οποία βρισκόμαστε ήδη, θεωρούμε πως ο μόνος δρόμος τον οποίο μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι αυτός των αντιστάσεων και της οργάνωσής τους. Είναι σίγουρο πως κανένας μόνος και καμία μόνη δεν μπορεί να σταθεί αποτελεσματικά απέναντι σε αυτή την επέλαση.Oι γειτονιές μας πρέπει να γίνουν ξανά ένα πεδίο στο οποίο ο ατομισμός και η αποξένωση θα αντικατασταθούν από την αλληλεγγύη και την συμπόρευση μπροστά σε κοινές διεκδικήσεις. Η ανοιχτή συνέλευση γειτονιάς του Φαλήρου ευελπιστούμε να γίνει το όχημα που έχουμε οι ίδιοι και οι ίδιες στα χέρια μας για να μετουσιώσουμε τα (υποτιθέμενα)? ατομικά προβλήματα σε συλλογικές αντιστάσεις, να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Επίθεση που δεν κάνει καμία διάκριση, εφόσον σκοπός της είναι η διάσωση των μεγαλοαφεντικών και των τραπεζών, στις δικές μας πλάτες.

Ανεξαρτήτως του αν είμαστε, φοιτητές, άνεργοι, μαθητές, εργαζόμενοι ανεξάρτητου φύλου, αν είμαστε γονείς ή όχι, μετανάστριες, η υποβάθμιση του ΕΣΥ, ο νέος πτωχευτικός κώδικας, το νέο εργασιακό ν/σ, η εντεινόμενη καταστολή, αποτελούν μια θηλιά, που μέρα με την μέρα σφίγγει γύρω από τον λαιμό μας.

Είμαστε το κομμάτι αυτής της κοινωνίας που δεν κοιμάται τα βράδια υπό το άγχος του αυξανόμενου κόστους διαβίωσης, της εργασιακής επισφάλειας, των πενιχρών μισθών.

Είμαστε η πλειονότητα στις πλάτες της οποίας θα τελεστεί η ‘αναδιάρθρωση της οικονομίας’.

Είμαστε αυτοί και αυτές που θέλουμε δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας, όπου θα μας χωράει όλους και όλες. Θέλουμε πλατείες και πάρκα ελεύθερα, προσβάσιμα χωρίς τον φόβο της καταστολής, ανοιχτά σχολεία και πανεπιστήμια με μέτρα υγειονομικής προστασίας. Θέλουμε ασφαλή και προσβάσιμη δημόσια συγκοινωνία, φαΐ, στέγη, νερό, ρεύμα για όλους και όλες. Να αγωνιστούμε όλες και όλοι μαζί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2η διαδικτυακή συζήτηση από την ΕΛΛΕΤ για τις αρχαιότητες στο σταθμό Βενιζέλου

Τα πραγματικά fake news διαδίδονται από την Eldorado