in

Δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αγωγή 5,5 εκ. της Coca Cola απέναντι στους απεργούς

Δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αγωγή 5,5 εκ. της Coca Cola απέναντι στους απεργούς

Δήλωση για την αγωγή που έκανε η Coca-Cola 3E στο Σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

«Ενώ η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει γίνει πια ο κανόνας στην ελληνική αγορά εργασίας, οι επιχειρήσεις επιστρατεύουν πλέον απροκάλυπτα όλα τα μέσα φίμωσης και τρομοκράτησης κάθε μικρού και μεγάλου αγώνα. Τώρα μάλιστα διώκουν τους απεργούς με απαιτήσεις εκατομμυρίων διότι τόλμησαν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στην έκφραση και την κοινωνική διαμαρτυρία, αγωνιζόμενοι απέναντι στις άδικες απολύσεις 33 συναδέλφων τους.  

Την Δευτέρα το βράδυ η διοίκηση της Coca Cola 3Ε έστειλε αγωγή στο Σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών. Απαιτεί 250.000 ευρώ από τον καθένα στα διοικητικά συμβούλια, συνολικά 5,5 εκατομμύρια! Φαίνεται ότι η εργοδοσία αποφάσισε να αποκομίσει και κέρδη από τον αγώνα των εργαζομένων.

Φυσικά, αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές και προσπάθειες τρομοκράτησης ευδοκιμούν εκεί που οι κυβερνητικές επιλογές κάνουν τα κλειστά μάτια σε κάθε εργοδοτική παράβαση, εκεί που συνειδητά διαλύονται και απαξιώνονται οι μηχανισμοί ελέγχου της εργασίας, εκεί που καταργείται το εργατικό δίκαιο και οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν καθεστώς αποικίας, όπου οι πολυεθνικές υπαγορεύουν τον Νόμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Της Μεταπολίτευσης χαμένα κορμιά; Του Χρήστου Λάσκου

Η ξαφνική αδιαθεσία του ΠΑΣΟΚ και ο ίλιγγος της “αποστασίας”