in , ,

Διαμαρτυρία ενάντια στην επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την Πόλη Ανάποδα

«Ενισχύστε το ΕΣΥ, όχι τις απαγορεύσεις και την καταστολή»

Διαμαρτυρία ενάντια στην επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και υπέρ της ενίσχυσης του ΕΣΥ πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα» τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Η διαμαρτυρία είχε επιπλέον ως αίτημα την ενίσχυση των εργαζομένων και των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε μια ακόμα κίνηση κρατικού παραλογισμού, επέκτεινε τις τελευταίες εβδομάδες την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τα Σαββατοκύριακα. Την ίδια στιγμή, δώδεκα μήνες μετά την εμφάνιση του ιού, αφήνει τα δημόσια νοσοκομεία υποστελεχωμένα και τους γιατρούς στα όρια της εξάντλησης. Κρατά τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε κακή κατάσταση με τους επιβάτες να συνωστίζονται. Άνοιξε τα δημοτικά σχολεία συστήνοντας ως «μέτρα προστασίας» ανοιχτά παράθυρα και κουβέρτες, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει ο ιός σε χιλιάδες νοικοκυριά» σημειώνει η Πόλη Ανάποδα δηλώνοντας πως «ο κυβερνητικός εμπαιγμός στοιχίζει δυστυχώς ανθρώπινες ζωές».

Ολόκληρο το κάλεσμα της Πόλης Ανάποδα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε μια ακόμα κίνηση κρατικού παραλογισμού, επέκτεινε τις τελευταίες εβδομάδες την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τα Σαββατοκύριακα. Την ίδια στιγμή, δώδεκα μήνες μετά την εμφάνιση του ιού, αφήνει τα δημόσια νοσοκομεία υποστελεχωμένα και τους γιατρούς στα όρια της εξάντλησης. Κρατά τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε κακή κατάσταση με τους επιβάτες να συνωστίζονται. Άνοιξε τα δημοτικά σχολεία συστήνοντας ως «μέτρα προστασίας» ανοιχτά παράθυρα και κουβέρτες, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει ο ιός σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Οι χώροι εργασίας φυσικά έμειναν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεξέλεγκτοι χωρίς να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας μην τυχόν και πληγούν τα συμφέροντα των μεγάλων εργοδοτών. Ταυτόχρονα, η ιχνηλάτηση με μαζικά τεστ παραμένει απλώς μια προφορική ευχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που η κυβέρνηση αποφεύγει να εφαρμόσει.

Και αντί η κυβέρνηση να κινηθεί προς οποιαδήποτε από τις παραπάνω κατευθύνσεις συνεχίζει να κατηγορεί τους πολίτες για την «ατομική ευθύνη» τους και κάνει τη «δημοκρατία» κουρελόχαρτο, είτε χτυπώντας όσους διαδηλώνουν, είτε επιβάλλοντας οριζόντια lockdown που δεν μας επιτρέπουν ούτε μια βόλτα σε εξωτερικό χώρο, θυμίζοντας δυστοπικές ταινίες, επιστημονικής φαντασίας.

Από κοντά και ο Δήμαρχος κ. Ζέρβας που στη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, αντί να διεκδικήσει όπως όλοι σχεδόν οι επικεφαλής της αυτοδιοίκησης παγκοσμίως, όρους ώστε να μην κλείσει η πόλη με lockdown, ζήτησε αυστηρότερο κλείσιμο.

Έτσι, οι εργαζόμενοι άνθρωποι της πόλης είναι καταδικασμένοι να ζουν μισή ζωή, δουλειά-σπίτι, σπίτι-δουλειά χωρίς τρόπο διαφυγής. Και όταν τα Σαββατοκύριακα θα μπορούσαν να πάνε μια βόλτα να ξεκουραστούν, η κυβέρνηση τους κλειδώνει μέσα από τις 18.00, όταν, σύμφωνα με έρευνες, η απαγόρευση κυκλοφορίας από αυτή την ώρα έχει ακριβώς τα αντίστροφα αποτελέσματα λόγω του συνωστισμού που προκαλείται στις ώρες που επιτρέπεται η κυκλοφορία.

Στη Θεσσαλονίκη δεν ακούσαμε ούτε μια συγγνώμη για τον θανατηφόρο χειμώνα. Για τις εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου που η κυβέρνηση κοιτώντας προς το εκλογικό ποίμνιο επέτρεψε να γίνουν κανονικά, δίχως να ακούσει τις εισηγήσεις. Δεν ακούσαμε μια συγγνώμη για τα νοσοκομεία μας που παραμένουν υποστελεχωμένα παρά τις ηρωικές προσπάθειες γιατρών και νοσοκόμων. Ακούσαμε μόνο τον Άδωνι Γεωργιάδη να λέει κάτι για τον χαρακτήρα μας. Εμείς τους λέμε, αν σας νοιάζει έστω και λίγο η ζωή, πάρτε γιατρούς αντί για αστυνομικούς και ασθενοφόρα αντί για περιπολικά.

Οι κυβερνώντες έχουν τεράστιες ευθύνες. Απαγορεύουν την κυκλοφορία, χωρίς να έχουν ενισχύσει κανέναν απ’ τους τομείς που θα έπρεπε. Εμμένουν σε μέτρα καταστολής, χωρίς να επενδύουν καθόλου στην πρόληψη. Και αυτό έχει πολύ μεγάλο κόστος και για την υγεία και για την ψυχολογία μας.

Αυτός ο κυβερνητικός εμπαιγμός στοιχίζει δυστυχώς ανθρώπινες ζωές.

Και μπορούμε πλέον να το καταλάβουμε όλοι και όλες!

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε σε συγκέντρωση το Σάββατο 27/2 στις 16:00 στη Νέα Παραλία (Ομπρέλες) με όλα τα μέτρα προστασίας. Ερχόμαστε ο καθένας και η καθεμιά με ένα σύνθημα γραμμένο σε πλακάτ/χαρτόνι με το αίτημά μας για την ορθή διαχείριση της πανδημίας.

Ενάντια στην επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας – Για την ενίσχυση των εργαζομένων και των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση

Η Πόλη Ανάποδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απάντηση των συλληφθέντων φοιτητών στον πρύτανη του ΑΠΘ Ν. Παπαϊωάννου

Όλο και πιο κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή: Δηλώσεις από Διονύση Τεμπονέρα, Αλέξη Τσίπρα, Παύλο Χρηστίδη