Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου σε συνέντευξη τύπου για την έρευνα στα ΑΕΙ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης των πανεπιστημίων και επιτέθηκε στους αντιδρώντες φοιτητές και καθηγητές.
«Ο νέος νόμος ψηφίστηκε από τα 4/5 της ελληνικής Βουλής και έχει την αποδοχή του 85% της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε η κ.Διαμαντοπούλου και συμπλήρωσε ότι «οι αντιδράσεις αφορούν ένα συγκεκριμένο άρθρο, της εκλογής των Διοικήσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που πλέον γίνεται με μία τελείως διαφορετική, αντίθετη- θα έλεγα- λογική από αυτή που ίσχυε μέχρι τώρα: Τέρμα στον κομματισμό, τέρμα στην κομματική συναλλαγή, τέρμα στην όποια διαπλοκή».
Στη συνέχεια η κ.Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στην ακύρωση των εκλογών στο ΑΠΘ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δίνω ενδεικτικά το παράδειγμα του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με 88.000 φοιτητές και 2.500 καθηγητές, όπου 300 άνθρωποι με παραταξιακές και κομματικές σημαίες λοιδόρησαν, εξύβρισαν, με χυδαίο τρόπο, σεβαστούς δασκάλους και γενναίους καθηγητές. Είναι πραγματικά γενναίοι σήμερα, οι άνθρωποι οι οποίοι με προσωπικό κόστος, κάτω από απειλές και κάτω από βία -που δεν μπορεί πια να γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία γιατί έγινε για πολλά χρόνια αποδεκτή- προσπαθούν οι ίδιοι να αλλάξουν και να πάρουν στα χέρια τους το Πανεπιστήμιο»
«Σε όλα τα επίπεδα η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία αυτή την περίοδο, βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα αν θα αλλάξουμε σελίδα ή όχι. Εάν θα συνεχίσουμε τις μεγαλύτερες παθογένειες της μεταπολίτευσης, δηλαδή το μη σεβασμό των νόμων και την επιβολή των μειοψηφικών κομματικών συντεχνιών ή αν θα γυρίσουμε σελίδα και θα πούμε ότι υπάρχει μία πλειοψηφία η οποία εκφράζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και αυτή υπηρετούμε» συνέχισε η κ.Διαμαντοπούλου .
Η κ.Διαμαντοπούλου φρόντισε όμως να ξεκαθαρίσει και τις συμμαχίες της, με ταυτόχρονη επίθεση στην Αριστερά.
«Πέντε κόμματα – ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία- έχουν εκφράσει, το καθένα με τον τρόπο του, την ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος. Υπάρχουν δύο κόμματα της Αριστεράς, το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατά τη διάρκεια συζήτησης του νόμου είχαν πει ότι δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του νόμου και αυτό κάνουν τώρα» δήλωσε η υπουργός .
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει σκέψη για επιστολική ψήφο η Υπουργός απάντησε:
«Υπάρχει επιστολική, υπάρχει ηλεκτρονική, υπάρχει ψηφιακή, υπάρχουν χίλια πράγματα, αλλά αυτή τη στιγμή είναι σαφές ότι υπάρχει ένας νόμος και δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση».