Στον «αέρα» η μισθοδοσία των σχολικών καθαριστών

Ενώ δουλεύουν κανονικά εν μέσω πανδημίας, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, οι σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες καταγγέλλουν ότι η μισθοδοσία τους για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αβέβαιη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Καθαριότητα Βορείου Ελλάδος «Τα καθαρά γάντια», «τo τελευταίο διάστημα, εμείς οι καθαριστές των δημόσιων σχολείων βιώνουμε μία κατάφωρη αδικία. Ενώ είμαστε εργαζόμενοι και συνεχίζουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας στα δημόσια σχολεία όλης της χώρας, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας».

«Χωρίς καμία νομική αλλά και λογική βάση, κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ότι η χρηματοδότησή μας είναι στον "αέρα". Εμείς παρέχουμε και συνεχίζουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ακόμη και με την απειλή επίταξης, χωρίς όμως να αμειβόμαστε σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουμε υπογράψει.

Εκτελούμε κανονικά τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, ακόμα και στις δύσκολες αυτές μέρες της πανδημίας, χωρίς Μέσα ατομικής Προστασίας χωρίς να μας έχει δοθεί το γάλα που δικαιούμαστε, και με συνεχή εμπαιγμό για την έγκαιρη καταβολή των μισθών μας» τονίζει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος και καταλήγει:

«Δηλώνουμε ότι διαμαρτυρόμαστε έντονα για την εις βάρος μας άδικη απάνθρωπη και απαξιωτική συμπεριφορά του κράτους.

Επιφυλασσόμαστε για την περαιτέρω πολιτική και νομική διεκδίκηση της περιουσιακής αλλά και ηθικής ζημίας».