Παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Μπογιές και τρικάκια πέταξαν μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης στο προαύλιο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Για το περιστατικό, το οποίο συνέβη στις 3.30 τα ξημερώματα, συνελήφθησαν δύο νεαροί (24 και 22 ετών) και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα τρικάκια που πέταξαν τα μέλη της ΕΠΘ έγραφαν «κάτω τα χέρια από τα σώματα μας», «ενάντια στον σκοταδισμό και τον εθνικισμό από όπου και αν προέρχονται».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Στην άμεση σύλληψη δύο ημεδαπών ηλικίας 22 και 24 ετών προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, καθώς, ξημερώματα σήμερα (19-02-2020), προκάλεσαν φθορές στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης με ρίψη μπογιάς και αναγραφή συνθημάτων, ενώ παράλληλα διασκόρπισαν έντυπο υλικό με την υπογραφή της συλλογικότητάς τους.

Πέραν των συλλήψεων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ακόμη συμμετεχόντων στις προαναφερόμενες παράνομες πράξεις και για όλους τους εμπλεκόμενους σχηματίστηκε δικογραφία για Διατάραξη Κοινής Ειρήνης και Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».
 

Πληροφορίες, φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ