Μήνυμα από τις γυναίκες στη Μόρια προς τον κόσμο

Η πρωτοβουλία "Women In Solidairty- WISH Lesbos " μέσα από ένα βίντεο που παρήγαγε η Kino WHISH, συλλογικότητα γυναικών κινηματογραφίστριων από τη Λέσβο στέλνει ένα δυνατό μήνυμα από την Μόρια προς τον κόσμο.

 

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε την πρώτη μας ταινία. Γνωρίστε το Kino Wish, μια συλλογικότητα γυναικών κινηματογραφιστριών από τη Λέσβο (Ελλάδα). Ένα μικρό βίντεο αλλά ένα δυνατό μήνυμα. Μήνυμα γυναικών της Μόριας σε όλο τον κόσμο.

Ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού επειδή αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε καθώς μας ήθελαν σιωπηλές και κλειδωμένες.

Αποφασίσαμε να χωρίσουμε τα πρόσωπα μας σε τέσσερα, καθώς φοβόμασταν να εμφανιστούμε ή να εξηγήσουμε τα προβλήματά μας. Ενώ οι γυναίκες έχουν αποκτήσει ορισμένα δικαιώματα σε πολλά άλλα μέρη, ειδικά στην Ευρώπη, δεν έχουμε δικαιώματα συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών μας δικαιωμάτων. Από τα παιδικά μας χρόνια μας λένε να σκάσουμε γιατί ήμασταν γυναίκες. Εδώ θέλουν να σκάσουμε γιατί είμαστε πρόσφυγες. Αλλά χτίσαμε το κοινό μας πρόσωπο για να παρουσιάσουμε την κοινή πραγματικότητα των γυναικών στη Μόρια και να το φωνάξουμε μαζί με αυτή την ταινία.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας στήριξαν σε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας».