Μαθητική κινητοποίηση και διαδήλωση στο υπουργείο Παιδείας

Εκατοντάδες μαθητές από πολλά σχολεία της Αττικής συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας ζητώντας συνάντηση με τον Κώστα Γαβρογλου, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.

Οι μαθητές ζητούσαν συνάντηση με τον υπουργό. Η ηγεσία του υπουργείου έκανε δεκτό το αίτημα και ανέμενε μια 7μελή Επιτροπή των μαθητών για να συζητήσει μαζί τους. Ωστόσο η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε καθώς μέρος των μαθητών αποχώρησε προτού πραγματοποιηθεί το ραντεβού, καλώντας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την 14η Δεκεμβρίου, ημέρα που έχει προκηρυχθεί γενική απεργία.

Ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν «Λεφτά για f16 βρήκαν στο λεπτό και δεν υπάρχει σάλιο λέν' για το σχολειό».

Κινητοποίηση μαθητών στο υπουργείο Παιδείας ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Οι μαθητές υποστηρίζουν ότι το νέο νομοσχέδιο κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, πιο εξοντωτικό, και βάζει περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμα στη μόρφωση.

Την κινητοποίηση, με κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας, πορείες και συλλαλητήριο, διοργάνωσε το Συντονιστικό Μαθητών, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού

Το Συντονιστικό στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ένα σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει! Γινόμαστε περισσότεροι και συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι τον αγώνα μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει! Η μεγάλη μαθητική πορεία στις 30 Οκτώβρη ήταν μόνο η αρχή! Στις 4 Δεκέμβρη όλοι εμείς θα φωνάξουμε τα αιτήματά μας στον κ. Υπουργό, που ισχυρίστηκε ότι “δεν έχουμε αιτήματα”!

»Όλα όσα ζούμε στην καθημερινότητά μας, μέσα και έξω από τα σχολεία μας αποδεικνύουν την ανάγκη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τους αγώνες μας!

»Όλα όσα ζουν οι συμμαθητές μας και οι οικογένειές τους σε όλες αυτές τις περιοχές που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες είναι μια ακόμα απόδειξη της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

»Είναι μια ακόμα απόδειξη πως η ζωή μας, όπως και το δικαίωμά μας στη μόρφωση αντιμετωπίζεται ως κόστος, με αποτέλεσμα την απουσία μέτρων που θα προστατέψουν εμάς και τις οικογένειές μας από φυσικά φαινόμενα, όπως αυτά των τελευταίων ημερών.

»Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα ΠΙΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΠΟΔΙΑ στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των “sos”, πάντα με τις “ευλογίες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης!».

Πηγή: efsyn.gr