Λαϊκή Συσπείρωση: Η διοίκηση Ζέρβα επιλέγει τη στήριξη της κυβέρνησης από την υπεράσπιση της υγείας

Σκληρή κριτική στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ασκεί με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζοντας ότι «μια ακόμα μαύρη σελίδα έγραψε η διοίκηση Ζέρβα στο Δήμο Θεσσαλονίκης στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη πανδημία». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Περηφανεύτηκε ότι με ευαισθησία συγκάλεσε αυτό το συμβούλιο ενώ «φτύσαμε αίμα» από τις καθυστερήσεις και αρνήσεις της διοίξησης για να συγκληθεί και πολύ περισσότερο να συμμετέχουν σ’ αυτή οι πραμγατικοί εκπρόσωποι των μαχητών υγειονομικών της πρώτης γραμμής.

Περηφανεύτηκε για τις παρεμβάσεις της στη πανδημία τις οποίες η ίδια συνόψισε στη παρέμβαση για να μη γίνουν ποδοσφαιρικοί αγώνες και σε 15 συνεντεύξεις του κ. Ζέρβα.

Όχι μόνο έκλεισε τα αυτιά της στις κραυγές αγωνίας των υγειονομικών πρώτης γραμμής (και του λαού) για τη τραγική κατάσταση των νοσοκομείων που καταρρέουν αλλά είχε το απύθμενο θράσος να ειρωνευτεί και να επιτεθεί κατά των εκπροσώπων των σωματείων των υγειονομικών κατηγορώντας τους ότι απαιτώντας περισσότερες κλίνες, γιατρούς και νοσηλευτές, «κομματικοποιούν» τη συζήτηση. 

Κι’ αυτό την ώρα που ανέχθηκε – χειροκότησε την ιστορική, ανατριχιαστική δήλωση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του  αντίστοιχου της Θεσσαλονίκης ότι «ζητάνε 2.000 μισθό, αφορολόγητο, με ανοιχτά τα ιδιωτικά ιατρεία για τους ιδιώτες γιατρούς που θα συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία επειδή ... μπαίνουν σε επικίνδυνη δουλειά και αν πάθουν κάτι δεν θα έχουν οι χήρες τους μια σύνταξη , όπως θα έχουν οι χήρες όσων υγειονομικών του δημοσίου» ήδη πεθαίνουν στα νοσοκομεία που υπηρετούν. Τους παραδίδουμε στη κρίση των υγειονομικών, του λαού της πόλης μαζί με τον συνεργάτη τους, δήμαρχο Ζέρβα. (Σημ. Ο πρόεδρος του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου συμμετέχει στην γνωστή επιτροπή των λοιμοξιολόγων – συμβούλου της κυβέρνησης). Εκφράζει έτσι τη «ψυχή» της κυβερνητικής πολιτικής που ακόμα και στη πανδημία μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και υπογράφει συμφωνίες για ιδιωτική υγεία με εμίρηδες στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Την «πληρωμένη» απάντηση τους, όμως τη πήραν από τους υγειονομικούς πρώτης γραμμής και εκπροσώπους σωματείων που συμμετείχαν αλλά και τους νοσηλευτές από όλη τη χώρα που χωρίς κανένα μπόνους έρχονται να βοηθήσουν τα νοσοκομεία της πόλης. 

Κατά τα άλλα Δήμαρχος και η διοίκηση του θεώρησαν «ιστορική» παρέμβαση την επιστολή δημάρχου, προέδρων ιατρικών συλλόγων και πρύτανη ΑΠΘ στον πρωθυπουργό η οποία και πάλι δεν λέει κουβέντα για ενίσχυση των νοσοκομείων, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση προσωπικού, για μαζικά επαναλαμβανόμενα τέστ, ελέγχους στους χώρους εργασίας, ενίσχυση των τραγικών αστικών συγκοινωνιών – εστιών υπερμετάδοσης του ιού. Εμμένουν και πάλι σε περισσότερο, αυστηρότερο λοκντάουν, επιρρίπτοντας πάλι τις ευθύνες στη «γλεντζέδικη» νεολαία της Θεσσαλονίκης. Δηλ. βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. 

Το κυβερνητικό σώου που πήγε να στήσει ο κ. Ζέρβας με επιστήμονες - στελέχη της ΝΔ, ξεμπροστιάστηκε από τους υγειονομικούς των ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές – εκπροσώπους των σωματείων των υγειονονικών του δημοσίου.   

Το κυβερνητικό σώου που πήγε να στήσει ο κ. Ζέρβας με επιστήμονες - στελέχη της ΝΔ, ξεμπροστιάστηκε από τους υγειονομικούς των ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές – εκπροσώπους των σωματείων των υγειονονικών του δημοσίου.   

Τέλος, με σαθρές, γραφειοκρατικές δικαιολογίες ανέβαλαν επ’ αόριστο τη ψήφιση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης με συγκεκριμένες προτάσεις για πρωτοβουλίες του δήμου, για να μην εκτεθούν στα μάτια του λαού με την αρνητική τους στάση σ΄αυτές, λες και ο κορωνοϊός μπορεί να περιμένει πότε ο Μητσοτάκης θα δώσει πράσινο φως στον τοπικό αντιπρόσωπο του Ζέρβα.

Όμως οι προτάσεις αυτές είναι ενεργά αιτήματα της πάλης υγειονομικών και λαού που δεν έκλεισαν το στόμα τους και χθες 17 Νοέμβρη, μπροστά στην αλήτικη, προβοκατόρικη επίθεση κυβέρνησης – Αστυνομίας σε όσους δίπλα στο ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ πρόσθεταν και ΥΓΕΙΑ. 

Είναι οι προτάσεις :

ΕΠΙΤΑΞΗ όλων των ιδιωτικών κλινικών χωρίς καμιά αποζημίωση για τους (εκατομμυριούχους) κλινικάρχες. 

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ιδιωτών γιατρών με μισθούς δημοσίου και πλήρη αποκλειστική απασχόληση. 

ΕΠΙΤΑΞΗ ιδιωτικών και τουριστικών λεωφορείων για να αποσυμφορηθούν οι τραγικές αστικές συγκοινωνίες.

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τέστ στο πληθυσμό, στους χώρους εργασίας. 

Να ανοίξουν τα νοσοκομεία Λοιμωδών και Παναγία που έκλεισαν ΝΔ κιαι ΠΑΣΟΚ και ΔΕΝ άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο κι αν κυβέρνηση και ο τοπικός πολιτικός κολαούζος της, Ζέρβας θέλουν τα στόματα κλειστά για να προωθήσουν , στις πλάτες της ζωής του λαού, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, όσο κι’ αν οι ιδιοκτήτες των φιλικών στο δήμαρχο τοπικών Μέσων Ενημέρωσης θάβουν συστηματικά τις αντίθετες απόψεις, τις απόψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και την αλήθεια, εμείς θα συνεχίσουμε, στο μέτρο των δυνάμεων μας να ενημερώνουμε τους δημότες, να οργανώνοιυμε τη πάλη για τη ζωή και τα δικαιώματα τους».