Κλείνουν για 14 μέρες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω κοροναϊού

Την απόφαση να κλείσουν όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά καθώς και τα Πανεπιστήμια λόγω κοροναϊού, έλαβε το Υπουργείο Υγείας σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Κικίλια.

Το μέτρο αφορά παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καθώς και δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας θα μείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους, έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να κλείσουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων .

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Υγείας είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Κάλεσε τους γονείς να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού.

Αύριο και μετά την επιστροφή του από την Αυστρία πρόκειται ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών.