Κλείνει το Λοιμωδών

Θεσσαλονίκη

Εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη βδομάδα για το θέμα της αλλαγής χρήσης του νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (πρώην Λοιμωδών) της Θεσσαλονίκης, που φαίνεται ότι μέσα στο καλοκαίρι μετατρέπεται σε κέντρο υγείας αστικού τύπου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος", οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και των αρμόδιων διοικητών των υγειονομικών περιφερειών (3ης και 4ης ΥΠΕ). Στη σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστεί η τύχη του νοσοκομείου, το αν θα παραμείνουν το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο και καθώς και μερικές κλίνες βραχείας νοσηλείας. Ακόμη, αν θα συνεχίσει τη λειτουργία του ως κέντρο αναφοράς στη Βόρεια Ελλάδα για την ανίχνευση παρασίτων και ιών, καθώς και αν θα μειωθούν οι θέσεις εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αλλά και μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι συνέλευση στο νοσοκομείο αναζητώντας τρόπους για να αποτρέψουν την μετακίνηση της παθολογικής κλινικής στο «Γ. Παπανικολάου», εντός Αυγούστου, όπως προβλέπει η πρώτη φάση του σχεδιασμού.

Όπως ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα, θα ακολουθήσουν λουκέτα, συγχωνεύσεις, περικοπές και σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως το Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων, το «Παναγία» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.