Κινητοποίηση στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τις τηλε-απολύσεις

Κινητοποίηση στα γραφεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ πραγματοποίησε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών το πρωί της Παρασκευής 3 Απρίλη ενάντια στις τηλεαπολύσεις.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ αδίστακτα και με πρωτοφανή προκλητικότητα, ενώ εξελίσσεται η πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησε σε δεκαπέντε (15) συνολικά τηλε-απολύσεις στα εργοτάξια σιδηροδρομικών έργων και τις εγκαταστάσεις γραφείων και συνεργείων του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ)! Η εργοδοσία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο ΣΚΑ εργάζεται με καθεστώς τηλεργασίας καις τους απέλυσε «εξ’ αποστάσεως», μέσω τηλεφώνου. Ταυτόχρονα ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν έχει λάβει κανένα έκτακτο μέτρο στα εργοτάξια για την προστασία έναντι του κορωνοϊού, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι των εργαζόμενων ειδικά στα εργοτάξια παραμένουν απλήρωτοι.

Το σωματείο που είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του προσωπικού απαίτησε από τη Διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ να πάρει πίσω αμέσως τις κατάπτυστες και καταχρηστικές απολύσεις επισημαίνοντας πως «τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα»

Πηγή: Pandiera.gr