«Η Terra θα μείνει κατάληψη για πάντα»- Πορεία αλληλεγγύης στην Terra Incognita

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita που εκκενώθηκε μετά από εισβολή της αστυνομίας στις 17 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία που θα ξεκινήσει στις 19:00 από την Καμάρα καλούν τα μέλη της κατάληψης, η ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης όπωςκαι άλλες συλλογικότητες της πόλης καθώς και συνελεύσεις άλλων καταλήψεων. Να σημειωθεί ότι μετά την εκκένωση της η κατάληψη έχει σφραγιστεί και φρουρείται ενώ μετά από λίγες μέρες η αστυνομία εισέβαλε και στην κατάληψη Libertatia την ώρα που μέλη της επισκέυαζαν τη σκεπή του κτιρίου προχωρώντας σε 12 συλλήψεις.

Η ανακοίνωση της ανοιχτής συνέλευσης αλληλεγγύης στην κατάληψη Terra Incognita

«Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου μπάτσοι εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Terra Incognita. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιούν πολλαπλές έρευνες και κατασχέσεις, μεταξύ των οποίων και όλος ο εξοπλισμός της τυπογραφικής κολλεκτίβας Druck!, ενώ τα ΜΜΕ στήνουν ένα επικοινωνιακό πανηγύρι γύρω από την εκκένωση με επιλεκτικές φωτογραφίες ευρημάτων εγκληματοποιώντας την πολύμορφη δράση της με το γνωστό παραμύθι των καταλήψεων-ορμητηρίων. Έκτοτε η κατάληψη έχει σφραγιστεί και φρουρείται. Παράλληλα την Κυριακή 23 Αυγούστου μπάτσοι εισβάλλουν στην κατάληψη Libertatia την ώρα που σύντροφοι/ισσες επισκεύαζαν τη σκεπή του κτηρίου. Πραγματοποιούνται 12 συλλήψεις με κατηγορίες για "βεβήλωση μνημείου", "παράνομη δόμηση" και "απείθεια", ενώ αρπάζουν εργαλεία και υλικά απαραίτητα για την ανοικοδόμηση της σκεπής (όπως είχαν κάνει και μερικούς μήνες νωρίτερα).

Στα χέρια σας έχετε μόνο τα ντουβάρια, στα δικά μας βρίσκεται ο κόσμος όλος. Η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, τα όνειρα και τα σχέδια για τους αγώνες που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον της χειραφέτησης και της αυτοδιάθεσης. Για όλα αυτά, ερχόμαστε…

Πορεία 8/9 19:00 Καμάρα»