«Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο» στην Χαλκιδική

Το «Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο» διοργανώνεται για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο από το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης (Νεάπολη), στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ KA2 με θέμα: «European Identity in Times of Crisis»,  και  θα λάβει χώρα στην Χαλκιδική στο Κάμπινγκ “Lacara” από τις 28/4/2017- 7/5/2017.

Στο «Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο» συμμετέχουν 5 σχολεία και φορείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων με 140 εκπαιδευόμενους-ες και εκπαιδευτικούς απόΓερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ισπανία και Ελλάδα.

Σκοπός του «Ευρωπαϊκού Θερινού Σχολείου», το οποίο θα διαρκέσει 8 ημέρες, είναι η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας στην Περίοδο της Κρίσης μέσω της Τέχνης.  Θα πραγματοποιηθούν καθημερινά 11 εργαστήρια από επαγγελματίες καλλιτέχνες στον χώρο του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής, της Αισθητικής Αγωγής κλπ.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί,το Σάββατο, 6/5/2017, με την  παρουσίαση όλων των Εργαστηρίων και την διαδραστική Θεατρική Παράσταση Playback από την Ομάδα «ΗΧΩ», στο Θέατρο του ΕΠΑΛ Νικήτης. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η διευθύντρια του 1ου ΣΔΕ, Μαρία Κωνσταντινίδου, "Έχουμε την βαθιά πεποίθηση ότι η συνεύρεση και η καθημερινή διάδραση ανθρώπων διαφόρων χωρών που προέρχονται από διαφορετικές κουλτούρες μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην άμβλυνση της ξενοφοβίας, των διακρίσεων και του ρατσισμού και να καλλιεργήσει τις ιδέες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με μεγάλη χαρά προσκαλούμε όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Προγράμματος και του Θερινού Σχολείου".