Εκρηκτική η αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ!

Όπως ο θεός αγαπάει το χαβιάρι και ο Σμαραγδής τον Σαμαρά, έτσι και το σύστημα, στις δύσκολες γι’ αυτό ώρες, αγαπάει το ΚΚΕ. Θα μου πεις πως ενώ βρίσκονται αγώνες σε εξέλιξη δεν είναι σωστό να συζητάμε για ανθρώπους που απεργούν και βρίσκονται στο δρόμο. Θα σου πω πως ακριβώς τώρα πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση που αφορά όλους όσους απεργούν και βρίσκονται στο δρόμο. Και αυτό γιατί θέλει να είσαι πολύ… γεια σου για να μην έχεις πάρει χαμπάρι τα κανακέματα του συστήματος στο ΚΚΕ και ιδιαίτερα σε αυτόν τον τύπο τον Κουτσούμπα.

Σε όλες τις συνεντεύξεις που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα οι δημοσιογράφοι τον ρωτούν που αποδίδει τη «μεγάλη δημοσκοπική αύξηση» των ποσοστών του ΚΚΕ και αυτός απαντάει πως, εντάξει, δεν ασχολείται τόσο πολύ με τις δημοσκοπήσεις αλλά στις δημοσκοπήσεις έχει αρχίσει να φαίνεται η κομματική δουλειά που γίνεται στη βάση των αποφάσεων του πρόσφατου συνεδρίου του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ στις εκλογές που έγιναν τον Ιούνιου του 2012 πήρε 4,5% και στις δημοσκοπήσεις που έγιναν από τότε μέχρι το συνέδριο του κόμματος ήταν στο 4%, ενώ στις δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά το συνέδριο του κόμματος είναι κάπου στο 5%. Είναι αλήθεια πως μπορεί να έχει αλλάξει το κλίμα – αλλαγή προσώπου στη θέση του γενικού γραμματέα και προσδοκίες για αλλαγή πολιτικής, λέω εγώ – και αυτό να έχει δώσει μία δημοσκοπική ποσοστιαία μονάδα στο ΚΚΕ, αλλά γιατί το σύστημα πανηγυρίζει και γιατί ο Κουτσούμπας συμμετέχει στους πανηγυρισμούς;

Σου έχω γράψει κι άλλη φορά - «Στα 2013 μ.Χ: Για το ΚΚΕ να μιλούμε τώρα!» - πως δεν αξίζει ο κόπος να συζητάμε για το τι κάνει και το τι λέει η ηγεσία του ΚΚΕ. Δυστυχώς όμως, με την στάση που κρατούν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, φυσικά και στη διοίκηση της ΓΣΕΕ όπου τα έχουν… φτιάξει με τον Παναγόπουλο, τα πράγματα αλλάζουν. Αν ο Κουτσούμπας θέλει να παραμείνει στην κυβέρνηση η νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά για τα επόμενα πολλά – πολλά χρόνια, δικαίωμά του. Θα πάρει αυτό που του αξίζει. Αν όμως και ο κόσμος του ΚΚΕ μπει στα κόλπα του Λαζαρίδη και του Μπαλτάκου, τότε θα τα φάμε τα μουστάκια μας.

Ο alterthess ιανός