Αλέξης Τσίπρας: Ένας ο στόχος πολλοί οι αγώνες (φωτό και βίντεο)

Συνάντηση με τον Pablo Cesar Canedo και τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ

"Η κυβέρνηση στήνει επικοινωνιακό παιχνίδι με τις αμυντικές βιομηχανίες" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποίησε με τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, λίγη ώρα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει απολύσεις και λουκέτα ενώ παριστάνει ότι δίνει μάχη με την τρόικα. Επιπλέον επανέλαβε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός δημόσιου φορέα για τις αμυντικες βιομηχανίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του στρατού και θα βρίσκεται σε σύνδεση με την πανεπιστημιακή κοινότητα και πρόσθεσε ότι στον στόχο αυτό θα απαιτηθούν και διακρατικές συμφωνίες με χώρες όπως η Βραζιλία.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συντονισμού του αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, με τους αγώνες των υπόλοιπων εργαζομένων υπογραμμίζοντας ότι με την κυβέρνηση αυτή δεν μπορούν να υπάρξουν επιμέρους νίκες παρά μόνο "περήφανες ήττες" και επεσήμανε την ανάγκη για μια συνολική ανατροπή της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής της. Σημείωσε ακόμη ότι μια ανατροπή της κυβέρνησης δεν μπορεί να προυποθέτει μόνο τις τυπικές εκλογικές διαδικασίες αλλά πρέπει να γίνει σε συνθήκες κινηματικής έκρηξης και λαϊκής κινητοποίησης.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον βολιβιανό υπουργό Πολιτισμού Pablo Cesar Canedo ο οποίος του μετέφερε τις εμπειρίες του αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Κοτσαμπάμπα ο οποίος κατέληξε νικηφόρος. Ο Pablo Canedo τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον πρόεδρο Morales για το κίνημα του νερού στην Ελλάδα και εξέφρασε την συμπαράσταση του λαού του στους αγώνες που δίνονται στην Ελλάδα. Όπως είπε συγκεκριμένα είναι "υποχρέωση να μεταφέρουμε με αλληλεγγύη τις εμπειρίες μας για τον αγώνα που έχουμε δώσει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού". Τέλος άφησε σαφές υποννοούμενο σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα δηλώνοντας ότι στην Βολιβία τελικά ο λαός "επέλεξε το ακατόρθωτο", να εκλέξει για πρόεδρο έναν ιθαγενή.. .

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού τόνισε ότι στην Ελλάδα δίνεται μια μεγάλη σύγκρουση με τα πολιτικά συμφέροντα της χώρας για το δικαίωμα όλων σε ένα δημόσιο αγαθό όπως το νερό και τόνισε την σημασία της μεταφοράς της εμπειρίας του αγώνα που δόθηκε στην Βολιβία για τον ίδιο σκοπό. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο απογευματινό συλλαλητήριο των συνδικάτων και των κινημάτων στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ3.