in , , ,

ΑΠΘ υπό την «πρυτανεία» της ΕΛΑΣ: Γιατί και πόσο ακόμα θα κρατήσει η απαγόρευση εισόδου στους φοιτητές;

Εχθές το απόγευμα, ώρες μετά την εκκένωση της Πρυτανείας αλλά και της λήξης της πορείας, κατά τη διάρκεια διαπραγμάτευσης καθηγητών-εκπροσώπων φοιτητικών συλλόγων και αστυνομίας για την αποχώρηση αστυνομικών δυνάμεων από την πανεπιστημιούπολη, οι διάλογοι ήταν ξεκάθαροι για τη νέα κατάσταση που η κυβέρνηση και ο Πρύτανης προσπαθούν να εδραιώσουν στα πανεπιστήμια.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται στους φοιτητές να προσέλθουν στο πανεπιστήμιο, ενώ τους επιτρέπεται μόνο η εξ αποστάσεως επαφή. Η απαγόρευση ισχύει ακόμα και για όσους, η παρουσία στο ίδρυμα, κρίνεται απαραίτητη για την εκπόνηση εργασιών, ή βρίσκονται σε εργαστήρια.

Το καθεστώς αυτό, είναι προΐόν εισαγγελικών και υπουργικών εντολών, που βέβαια δεν έχουν ανακοινωθεί γραπτά ή έστω προφορικά. Η αστυνομία δε, σημείωσε, πως οι φοιτητές αν θέλουν να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες πρέπει να το δηλώσουν στο Εργάνη (!!!).

Όλα αυτά σε αόριστο χρονικό πλαίσιο καθώς κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η διάρκεια των συγκεκριμένων μέτρων και της παρουσίας της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ.

Τι άραγε διαφυλάσσουν χέρι-χέρι Πρυτανεία και Αστυνομία;

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η απαγόρευση της εισόδου φοιτητών και καθηγητών εντός του πανεπιστημιακού Campus δεν έχει να κάνει με το φόβο νέας κατάληψης της Πρυτανείας, αλλά με την εγκατάσταση του απαραίτητου υλικού επιτήρησης στις σχολές και στους εξωτερικούς χώρους. Γεμίζουν τα πανεπιστήμια μικρόφωνα, κάμερες και ποιος ξέρει τι άλλο, για να ελέγχουν τα πάντα και για να δοθούν και άλλα χρήματα για κατασταλτικούς εξοπλισμούς και όχι για τις πραγματικές ανάγκες των πανεπιστημίων και των φοιτητών…

Στάση εργασίας του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην έντονη παρουσία των ΜΑΤ στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει σήμερα στις 10 π.μ. ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΑΠΘ.

Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Η επιστροφή στην “κανονικότητα” που “επιτεύχθηκε” με την επέμβαση των ΜΑΤ δύο φορές μέσα στο ΑΠΘ και μία γύρω από αυτό, η “αύρα δημοκρατίας” που έφεραν οι κλούβες που υπάρχουν ακροβολισμένες παντού στην πραγματικότητα σημαίνει πανεπιστημιούπολη αποκλεισμένη για τους φοιτητές, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν ούτε για προγραμματισμένα ραντεβού με το προσωπικό.
Το δε κτίριο Διοίκησης είναι κλειστό από παντού με μια πορτούλα μόνο ανοιχτή για τους εργαζόμενους, παρόλο που είναι το πλέον επισφαλές κτίριο (έχει χαρακτηριστεί επίσημα “καυτή πατάτα” λόγω των προβλημάτων που έχει μετά το σεισμό του 1978), παρόλο που έχουν γίνει επανειλημμένα παρεμβάσεις του Συλλόγου γι’ αυτό το θέμα στη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Το ΔΣ προκηρύσσει στάση εργασίας από τις 10 πμ μέχρι τις 2 μμ και καλεί τους εργαζόμενους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη γενικότερη κατάσταση αλλά και για την ασφάλειά τους να συγκεντρωθούν όλοι και όλες στο προαύλιο του κτιρίου Διοίκησης.

Επιφυλασσόμαστε για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος του κτιρίου Διοίκησης και με απεύθυνση στις αρμόδιες αρχές».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

OpenMET | Ένας χρόνος χωρίς πολιτισμό

Απαγορεύεται και η -από τα μπαλκόνια- διαμαρτυρία στους αστυνομικούς σύμφωνα με τη Μαρία Σπυράκη