in ,

Απαντήσεις περιμένει η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου

Απαντήσεις περιμένει η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου

«Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» τονίζει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου, που συγκροτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο μετά το όργιο αστυνομικής καταστολής διαδηλωτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ-Lafarge και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από τον δήμο Βόλου.

Σε ανακοίνωση του ο Συντονισμός στηρίζει τις νομικές ενέργειες της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου, που έχασε τη ζωή του έναν μήνα μετά την κακοποίηση και το βασανισμό του από ομάδα περίπου δέκα αστυνομικών έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.

Οι συγγενείς του έχουν ζητήσει από τις 10 Αυγούστου από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας να τους γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των αστυνομικών που χτύπησαν και βασάνισαν τον αδικοχαμένο νέο, να ενημερωθούν αν διεξάγεται ΕΔΕ, όπως δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κι αν η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στο Συνήγορο του Πολίτη.

Επίσης, απαιτούν να επιστραφούν αντικείμενα, τα οποία αφαιρέθηκαν από το σπίτι του, όταν η Aσφάλεια κλήθηκε για τη διαπίστωση των συνθηκών θανάτου και για τα οποία ουδέποτε συνέταξε σχετική έκθεση που να γνωστοποιηθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Συντονισμός σημειώνει πως η αστυνομία έχει απαγγείλει κατηγορίες σε έναν τουλάχιστον φοιτητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στις 13 Ιουνίου, ενώ παραμένει ανοικτή μια προκαταρκτική εξέταση και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες σε σπίτια νεολαίων ή καλούνται στο τμήμα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το πογκρόμ στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση.

Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Η νομική ομάδας υποστήριξης του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου δημιουργήθηκε λίγες ημέρες μετά τη βίαιη αστυνομική καταστολή της πορείας στην ΑΓΕΤ.

Η παροχή νομικής υποστήριξης κρίθηκε απαραίτητη καθώς, αν και η αστυνομία χτύπησε ανελέητα τους διαδηλωτές, φρόντισε να απαγγείλει κατηγορίες σε έναν τουλάχιστον φοιτητή που ξυλοκοπήθηκε στην πύλη της ΑΓΕΤ την 13/6 ενώ παραμένει ανοικτή μια προκαταρκτική εξέταση και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες σε σπίτια νεολαίων ή καλούνται στο τμήμα για ….υπόθεσή τους.

Η βίαιη καταστολή και το αστυνομικό πογκρόμ στην πόλη του Βόλου βαρύνει απόλυτα τον υπουργό Προ.Πο Χρυσοχοίδη, την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας και τη κυβέρνηση της ΝΔ.

Εξαιτίας αυτών των ενεργειών, θρηνούμε την απώλεια του σ. Βασίλη Μάγγου που χτυπήθηκε στις 14/6 έξω από τα δικαστήρια του Βόλου και βασανίστηκε από τις αστυνομικές αρχές στο αυτοκίνητο μεταφοράς και μέσα στο τμήμα. Ο σ. Βασίλης συμμετείχε με πάθος από τη πρώτη στιγμή στη νομική μας ομάδα και έφυγε απροειδοποίητα στις 13 Ιούλη.

Ο Συντονισμός έχει δεσμευτεί να στηρίξει όποιον/α διωχθεί και όποιον/α προσφύγει κατά της αστυνομίας για την βία που ασκήθηκε.

Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα τις νομικές ενέργειες της οικογένειας του σ. Βασίλη που με αίτηση της στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας (10/8/20) ζητά να της γνωστοποιηθούν τα στοιχεία των αστυνομικών που χτύπησαν και βασάνισαν τον αδικοχαμένο σ., να ενημερωθούν αν διεξάγεται ΕΔΕ όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, αν η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στο Συνήγορο του Πολίτη, αν έχει καταγραφεί η προσαγωγή του, όπως επίσης και να επιστραφούν αντικείμενα τα οποία αφαιρέθηκαν από το σπίτι του (κινητό, ρούχα κλπ) όταν η ασφάλεια κλήθηκε για τη διαπίστωση των συνθηκών θανάτου και για τα οποία ουδέποτε συνέταξε σχετική έκθεση που να γνωστοποιηθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθεια των δικηγόρων της Νομικής Προστασίας αλλά και των δικηγόρων μας στο Βόλο που ανταποκρίθηκαν άμεσα σε όλα τα αιτήματα μας.

Μένουμε όρθιοι στο δρόμο του αγώνα, μέχρι τη νίκη.

Δικηγόροι νομικής προστασίας: Ιερόπουλος Γιάννης, Κούρτοβικ Γιάννα, Λεγάκη Αντωνία, Παπαδάκης Κώστας, Παπαρούσου Άννα, Πετσιμέρη Χρύσα”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Χωρίς Δικαιοσύνη, καμία ειρήνη»

Black Lives Matter: Αναβλήθηκαν χθες όλοι οι αγώνες του NBA – Τσουνάμι αντιδράσεων στον αθλητικό κόσμο