in

Απαγορεύτηκε σε εργαζόμενους να προσέλθουν στη δουλειά τους επειδή συμμετείχαν σε απεργιακή συγκέντρωση

Απαγορεύτηκε σε εργαζόμενους να προσέλθουν στη δουλειά τους επειδή συμμετείχαν σε απεργιακή συγκέντρωση

Σε δημόσια καταγγελία των διοικήσεων των τηλεοπτικών σταθμών STAR και ALPHA προχώρησε η παράταξη ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ/ ΓΣΕΕ.

Στην καταγγελία χαρακτηρίζουν απαράδεκτη, φασιστική και αντεργατική την απαγόρευση προσέλευσης στην εργασία τους, των εικονοληπτών των σταθμών και συνδικαλιστών στο σωματείο ΕΤΙΤΑ. Πρόσχημα όπως αναφέρεται υπήρξε η συμμετοχή τους στην απεργία της 26ης Νοέμβρη και η παρουσία τους στη συμβολική συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας από την οποία θα μπορούσαν να έχουν κολλήσει κορονοϊό…

Η ανακοίνωση, μέσα σε άλλα, αναφέρει:

«Εργαζόμενες, -νοι,

Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης στη βάση της κατανόησης του τι κρύβεται πίσω από αυτή τη φασιστικού τύπου απόφαση, καλούμε το κάθε σωματείο, την κάθε ομοσπονδία, τον κάθε έντιμο συνδικαλιστή, από όλους τους χώρους, να καταγγείλει αυτό το απαράδεκτο γεγονός και όλοι μαζί στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να μπορούμε να απεργούμε, να μπορούμε να διαδηλώνουμε και να διαμαρτυρόμαστε όταν μας συμπεριφέρονται ως άψυχα αντικείμενα.

Η απόφαση αυτή μας γυρνάει πίσω σε άλλες εποχές. Σε εποχές μαύρες, σκοτεινές, σε εποχές του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», σε εποχές του «διότι δεν συνεμορφώθη», σε εποχές που παρακολουθείται η ζωή του καθενός μας και που τιμωρείται για τις απόψεις του.

Σε αυτόν τον τόπο, σε αυτή τη χώρα που χύθηκε πολύ αίμα για να υπάρχουν ελευθερίες και δικαιώματα, σε αυτόν τον τόπο, σε αυτή τη χώρα που δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας μόνο και μόνο γιατί ήταν αριστεροί πέρασαν δεκαετίες της ζωής τους στα ξερονήσια και κάποιοι έχασαν, αφιέρωσαν τη ζωή τους, αυτές οι φασιστικές αποφάσεις δεν μπορούν να έχουν χώρο.

Ο καθένας μας πρέπει να έχει δικαίωμα να απεργεί. Ο καθένας μας πρέπει να έχει δικαίωμα να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται ελεύθερα. Οι εποχές του χωροφύλακα και του Δαράκη να σημειώνει με το μπλοκάκι ποιοι παραβρέθηκαν στην πορεία, ας το πάρουν χαμπάρι, τελείωσαν
ανεπιστρεπτί.

Καλούμε την κυβέρνηση των απαγορεύσεων που γέννημά της και αποτέλεσμα των πράξεών της είναι αυτή η φασιστική απόφαση να τοποθετηθεί. Την καλούμε να παρέμβει και να βάλει τέλος σε αυτή την κατάπτυστη απόφαση. Την καλούμε να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει. Την καλούμε να εγκαταλείψει τις ντροπιαστικές απόψεις για όποιον θέλει να λέει ότι
είναι δημοκράτης ότι «οι διαδηλώσεις και οι πορείες γεννούν κορωνοϊό».

Κορωνοϊό γεννούν τα λεωφορεία και το μετρό που καθημερινά στοιβάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι σαν τις σαρδέλες και που γι’ αυτό δεν κάνει τίποτα. Κορωνοϊό γεννούν τα εκατοντάδες εργοστάσια που δουλεύουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας χωρίς να έχει ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο και όχι όσοι τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, προσπαθούν να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για όσα υφίσταται ο κόσμος της εργασίας.

Όσο για τις διοικήσεις των τηλεοπτικών σταθμών STAR και ALPHA εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και το ίδιο περιμένουμε δημόσια και άμεσα να κάνει και ο Υπουργός Εργασίας, αναγκάζοντάς τες να ανακαλέσουν την απόφασή της. κ. Βρούτση, οι ευθύνες σου είναι τεράστιες. Έστω και τώρα, αναλογιστείτε τι θύελλες ετοιμάζετε.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ
ΣΤΑΘΕΡΑ, ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρούσματα κορονοϊού σε ακόμη δύο γηροκομεία σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

Θράσος οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για το νοσοκομείο Δράμας, λένε οι γιατροί