Απαγορεύθηκε στην Αυστριακή Βουλή το μουσικό έργο ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ του Μ. Θεοδωράκη

Στην Αυστρία απαγορεύθηκε να παιχτεί στη Βουλή πριν λίγες μέρες το υπέροχο μουσικό έργο του Μ. Θεοδωράκη με στίχους του Ι. Καμπανέλη, ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο αυτή την περίοδο, για να μην ξεχαστούν τα απάνθρωπα εγκλήματα του ναζισμού.
Κατά βάσιμες πληροφορίες αυτό έγινε με την επέμβαση του εβραϊκού λόμπι στην αυστριακή κυβέρνηση λόγω της δυσαρέσκειας της Ισραηλινής κυβέρνησης από παλιότερες δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη υπεράσπισης του Παλαιστινιακού λαού.
Οι κοινότητες των ελλήνων στην Αυστρία διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απαράδεκτη τελικά στάση της Αυστριακής κυβέρνησης.

Ο Β. ΠΡΙΜΙΚΗΡΗΣ μέλος  της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς δήλωσε πως ο Συνασπισμός εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία για το απαράδεκτο αυτό γεγονός, αλλά και γενικότερα για την επανεμφάνιση των Νεοναζιστικών και Νεοφασιστικών φαντασμάτων ενώ τονίζει πως οι λαοί της Ευρώπης, του κόσμου και πάνω απ΄ όλους ο εβραϊκός λαός δεν πρέπει να χάσουν την ιστορική τους μνήμη.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει: “Δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια αλλά εντάσσεται στην εκστρατεία κυβερνήσεων και οργάνων της ΕΕ διαστρέβλωσης της ιστορίας, συκοφάντησης του κομμουνιστικού κινήματος που είχε τον πρώτο ρόλο στην αντιφασιστική νίκη.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Νέος σεισμός σήμερα στην Ιαπωνία

Ολοκληρώθηκε το 7ο Συνέδριο της ΕΔΟΘ- Δείτε τα αποτελέσματα