Με έγγραφο της πριν λίγες μέρες, η Πρόεδρος των Δημοτικών & Βρεφικών Σταθμών Συκεών καλεί τους εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να συνεχίσουν να εργάζονται κατά τις ημέρες των διακοπών του Πασχά ενώ γονείς, εργαζόμενοι και κάτοικοι του Δήμου βομβαρδίζονται με ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σταθμών εν όψει εορταστικών περιόδων. Είναι γεγονός όμως πως το ωράριο και οι αργίες των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, μετά από αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, καθορίζονται από τον πρότυπο εσωτερικό κανονισμό ενώ καμία αλλαγή δεν είναι δυνατή. Έτσι οι εργαζόμενοι καταγγέλουν την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την υποκριτική στάση του Δημού, αφού οι σταθμοί πρόκειται να λειτουργήσουν με μειωμένο προσωπικό αποτελούμενο από- απειλούμενους με μη ανανέωση της συμβασης τους- συμβασιούχους αλλά και την παιδαγωγικά απαράδεκτη απόφαση να μετατατραπούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε επικινδυνες “αποθήκες” παιδιών. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη πως οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εξυπηρετούν μεν τους εργαζόμενους γονείς, αλλά κυρίως απευθύνονται στα παιδιά.
Υπάρχουν λοιπόν για να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών της προσχολικής ηλικίας για κοινωνικοποίηση, αγωγή, εκπαίδευση και φροντίδα, αναπόσπαστο τμήμα των οποίων ωστόσο είναι και οι διακοπές. Δικαίωμα που πηγάζει από την ανάγκη των παιδιών για ξεκούραση και επαφή με την ευρύτερη οικογένεια.
Τέλος η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με επιστολή της στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης ζητάει την αυστηρή εφαρμογή της κοινής Υπουργικής Απόφασης για να επαναφέρει τη δημοκρατική λειτουργία στην αυταρχική, αλαζονική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Νεάπολης – Συκεών.