in

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση μετά την απόφαση Ζέρβα για την Νέα Παραλία

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση μετά την απόφαση Ζέρβα για την Νέα Παραλία

Κριτική στην επικοινωνιακή τακτική του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Νέα Παραλία ασκούν με ανακοινώσεις τους οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, «Θεσσαλονίκη Μαζί» και «Πόλη Ανάποδα».

Η ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία  Θεσσαλονίκης που ισχύει από σήμερα το μεσημέρι είναι ακόμη μια κίνηση του Δημάρχου  καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Με το εν λόγω μέτρο είναι προφανές πως μεταθέτει αλλού, σε πολύ μικρότερους χώρους την όποια κίνηση και θα συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος των αναίτιων απαγορεύσεων, επιφέροντας πιθανώς αύξηση του κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού.

Η Νέα Παραλία είναι ίσως ο μόνος ελεύθερος χώρος στην πόλη, όπου μπορούν  να αθληθούν και να ανασάνουν οι έγκλειστοι Θεσσαλονικείς. Θα μπορούσε να παραμείνει ελεύθερη η κυκλοφορία με ελεγχόμενη πρόσβαση και έλεγχο κατά τη διέλευση με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επιτέλους η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει!

Επιτέλους ζητείται Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του εν μέσω πανδημίας, που θα κάνει το Δήμο ασπίδα προστασίας των πολιτών του απέναντι στην υγειονομική και οικονομική κρίση που πλήττει τις ζωές τους!

Ο τρόπος με τον οποίο όλοι οι ιθύνοντες κατέληξαν στην εύκολη λύση της απαγόρευσης υπακούοντας σε υπερβολικά ή υποκινούμενα ρεπορτάζ εμφορείται από τον αυταρχισμό τους.

Ο πανικός σε συνθήκες κρίσης όταν δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισής της, οδηγεί σε αυταρχισμό, δημαγωγία και ΛΑΘΗ.

Δυστυχώς παραμένει η:

Ανεπάρκεια στη μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων του Δήμου που δίνουν τη μάχη για όλους εμάς στην πρώτη γραμμή.

Ανεπάρκεια στη διαπαιδαγώγηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων αυτοπεριορισμού,  χωρίς να καταστρατηγείται εντελώς η ατομική τους ελευθερία.

Ανεπάρκεια στη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας που πλήττονται από τη διττή κρίση.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος έλαβε ΚΑΙ αυτήν την απόφαση χωρίς την προηγούμενη έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ή έστω την διαβούλευση με τους επικεφαλής των παρατάξεων, επιδεικνύοντας αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Ο ίδιος Δήμαρχος που μετά την επαφή του με το πρώτο κρούσμα έδινε συνέντευξη ενώπιον πλήθους συνωστιζόμενων χωρίς καν μάσκα λέγοντας «Καταρχάς όπως βλέπετε δεν είμαστε σε καμία καραντίνα».

Ο ίδιος Δήμαρχος που επέτρεψε να «παστωθούν» οι σχολικοί καθαριστές χωρίς να τους προμηθεύσουν καν μέτρα ατομικής προστασίας.

Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν κρατούσες, λέει ο θυμόσοφος λαός…

Ξέρουμε πως πίσω από το  άθλιο αφήγημα των «ανεύθυνων Θεσσαλονικέων» κρύβεται το πορτραίτο του «ανεπαρκούς Δημάρχου».

Η ανακοίνωση της παράταξης «Η Πόλη Ανάποδα»:

Έχοντας υποβαθμίσει συστηματικά το δημόσιο σύστημα υγείας, η μόνη άμυνα που είχαν οι κυβερνώντες απέναντι στην επιδημία ήταν οι αυστηροί περιορισμοί στην κίνηση. Οι περιορισμοί βέβαια δεν αρκούν για να μειωθούν οι ασθένειες και οι απώλειες, αφού ο στόχος τους είναι αναβάλλουν και να απλώνουν στο χρόνο τα περιστατικά. Ωστόσο, μπροστά στο φάσμα μιας πιθανής κατάρρευσης του υποστελεχωμένου ΕΣΥ, οι πολίτες συναινέσαμε και τηρήσαμε τα μέτρα με ευλάβεια. Ανεχτήκαμε χωρίς αντιδράσεις ως και την μερική απαγόρευση κυκλοφορίας και τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους πάνω στις ζωές μας, ακόμα και αν μας προκαλεί αλλεργία.

Από την άλλη, η κυβέρνηση δεν ανέλαβε με τη σειρά της καμία ευθύνη: αρνείται να ενισχύσει γενναία το ΕΣΥ με ανθρώπους και υλικό, την ίδια στιγμή που μοιράζει εκατομμύρια σε ιδιωτικές κλινικές και φιλικά ΜΜΕ. Έτσι, ακόμα και τώρα, η μόνη ουσιαστική άμυνα παραμένει η εσαεί αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού. Και μάλιστα, μέσα από τον διαστρεβλωτικό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, φακό πρόθυμων ΜΜΕ, η αναγκαστική συναίνεση της κοινωνίας μεταφράζεται σε «λατρεία προς τον Υπεύθυνο Ηγέτη» και πίεση για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. 

Ζηλεύοντας λοιπόν τη δόξα του, οι τοπικοί άρχοντες προσπαθούν να πλειοδοτήσουν στις απαγορεύσεις, αγγίζοντας πια τα όρια του παραλόγου. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο κ. Τζιτζικώστας επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρο το Σέιχ Σου, ένα περιαστικό δάσος έκτασης 30.000 στρεμμάτων, για την αποφυγή του συνωστισμού! Τώρα ο κ. Ζέρβας, με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη και της Αστυνομίας και δίχως καμία πρότερη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαγορεύει ουσιαστικά την κυκλοφορία στη Νέα Παραλία. Μήπως όμως υπήρξε κάποια σχετική οδηγία από τους αρμόδιους επιστήμονες; Όχι, ήταν αρκετά κάποια επιλεκτικά πλάνα και σχόλια που αναπαρήγαγαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ και τα οποία διαψεύδονται από πολλές φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες που έχουν αναρτηθεί από συμπολίτες στο διαδίκτυο. 

Ας είμαστε σαφείς: στις συνθήκες εγκλεισμού που ζούμε, ο καθημερινός σύντομος «προαυλισμός» μας στους λίγους ελεύθερους χώρους που διαθέτει η πόλη, είναι αναγκαία συνθήκη για τη διαφύλαξη της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Κανένας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δημιουργείται επικίνδυνος συνωστισμός, είτε στη Νέα Παραλία είτε στο Σέιχ Σου, από ανθρώπους που περπατάνε ή τρέχουν, χωρίς να έρχονται σε στενή επαφή με τρίτους. 

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη της ατομικής άθλησης προβλέπεται ακόμα και από τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, οπότε Δήμαρχος και Περιφερειάρχης δεν μπορούν να κλείνουν για ολόκληρο το 24ωρο -ή για το μεγαλύτερο μέρος του- τους μόνους μεγάλους ελεύθερους χώρους της πόλης, χωρίς να προτείνουν καμία λύση, εξωθώντας μάλιστα έτσι τον κόσμο να «συνωστιστεί» όντως σε μικρότερους.

Αν θυμηθούμε δε τον πραγματικό συνωστισμό που δημιουργήθηκε με εντολή του Διοίκησης του Δήμου στα εργοτάξια της καθαριότητας (23/03), χωρίς μάλιστα να έχουν δοθεί στις εργαζόμενες τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας, η επιλεκτική υπερευαισθησία του Δημάρχου ακούγεται ακόμα πιο υποκριτική. 

Αν θέλει λοιπόν να προστατεύσει πραγματικά τη δημόσια υγεία, του προτείνουμε, αφού σταματήσει να ακούει τους επικοινωνιολόγους που τον τριγυρίζουν, να φροντίσει, κοντά στα υπόλοιπα αυτονόητα που έχουμε ζητήσει εδώ και μέρες, να εξασφαλίσει ελεύθερους δημόσιους χώρους πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες. 

Και μάλιστα όχι μόνο για τώρα. Γιατί η επιδημία κάποια στιγμή θα τελειώσει, αλλά αύριο-μεθαύριο, αντί για κινήσεις βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας, θα ακούμε πάλι πόσο σημαντικό είναι να χτίσουμε ένα πολυώροφο ξενοδοχείο στη ΔΕΘ -ή να καίμε απορρίμματα στο ΤΙΤΑΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αχ κύριε όργανο

O τελευταίος Παρτιζάνος