in ,

Ανταρσία: Ξέπλυμα της εταιρίας του Αγωγού ΤΑΠ η σύμβαση-χορηγία με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ανταρσία: Ξέπλυμα της εταιρίας του Αγωγού ΤΑΠ η σύμβαση-χορηγία με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

«Την απαράδεκτη ενέργεια της περιφερειακής αρχής να δεχτεί, όπως ενημερωθήκαμε, να προχωρήσει σύμβαση-χορηγία για τη διαμόρφωση κατασκευή συνεδριακού κέντρου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων από την εταιρεία του αγωγού ΤΑΠ» καταγγέλλει με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία».

Αναλυτικά η παράταξη αναφέρει:

Η περιφερειακή αρχή εφαρμόζει πλήρως την πολιτική που συρρικνώνει μέχρι εξαφάνισης τις δαπάνες για τις κοινωνικές ανάγκες, ταυτιζόμενη απόλυτα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα πλαίσια της δημοσιονομικής σταθερότητας της ΕΕ και των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχουν φορτώσει για τις επόμενες δεκαετίες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τα στηρίγματά τους. Μια πολιτική που συμπυκνώνεται στο «όλα για το χρέος, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, τίποτα για την κοινωνία και τις ανάγκες του λαού». Οι μνημονιακοί «ισοσκελισμένοι» περιφερειακοί προϋπολογισμοί και η ριζική μείωση των κρατικών πόρων για χάρη του χρέους και του πρωτογενούς πλεονάσματος αφήνουν χωρίς οικονομική δυνατότητα της Περιφέρεια.

Την ίδια στιγμή οι χορηγίες και η λεγόμενη «εταιρική ευθύνη» λειτουργούν σαν πλυντήριο για μια επένδυση η οποία έχει φτιαχτεί στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και της κερδοσκοπίας των πολυεθνικών ενέργειας και υδρογονανθράκων. Ο αγωγός ΤΑΠ συνδέεται άμεσα με τη δράση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για το μοίρασμα λαών και αγορών στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και Αν. Ευρώπης, αλλά και του ανταγωνισμού των ΗΠΑ με τη Ρωσία γύρω από το φυσικό αέριο και την προώθησή του σαν δήθεν οικολογικής λύσης αντί του λιθάνθρακα. Ο αγωγός ΤΑΠ έχει φτιαχτεί με όρους που δημιουργούν σοβαρά περιβαλλοντικά κατά μήκος του έργου, όπως καταγγέλλουν οι τοπικές κοινωνίες με τους αγώνες τους, ενώ η κατασκευή έχει φτιαχτεί με αποικιοκρατικούς όρους, καθώς δεν αποδίδονται τέλη διέλευσης. Ο αγωγός διέρχεται τη Β. Ελλάδα με μόνο κόστος τα ψίχουλα που πετάει σε διάφορους φορείς η εταιρία, ξοδεύοντας ένα ελάχιστο ποσό σε σχέση με τα κέρδη της.

Με όρους που θυμίζουν τη μετεμφυλιακή Ελλάδα της ΟΥΝΡΑ και του διαβόητου πρέσβη του ΗΠΑ Πιουριφόι, η εταιρία του ΤΑΠ θα εμφανίσει τη χορηγία της σαν ικανοποίηση της έκκλησης από το 2016 της Περιφέρειας και άλλων φορέων, με την περιφερειακή αρχή να δηλώνει πρόθυμη να τη διαφημίζει στον αιώνα τον άπαντα.

Απαράδεκτη είναι και η αντίληψη που βλέπει την τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία σαν εμπόρευμα και πολυτέλεια, υπόθεση φιλοδωρήματος των επιχειρήσεων και όχι σαν ζωτική ανάγκη της κοινωνίας και προϊόν του κόπου και της εργασίας των καλλιτεχνών που τόσο βάρβαρα έχουν υποστεί τις συνέπειες της καραντίνας, μαζί πολλούς άλλους κλάδους εργαζομένων.

Αυτό που έχει ανάγκη η περιφέρεια Κ. Μακεδονίας δεν είναι τα ανεπιθύμητα ψίχουλα του ΤΑΠ, που τα μοιράζει για να ξεπλένει την επιχειρηματική κερδοσκοπία και τον  ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Έχει ανάγκη είναι να σταματήσει το ξεζούμισμα που στέλνει κάθε πόρο της κοινωνίας στη μαύρη τρύπα του χρέους και στην ενίσχυση κερδών των επιχειρήσεων και τραπεζών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

13η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη- «Ελάτε όσο γυμν@ τολμάτε και με σκηνές!»

«Η κατοχή πολιτικών φυλλαδίων δεν συνιστά αδίκημα»- Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Εξάρχεια