in

Ανακοίνωση του κατειλημμένου δημαρχείου Κομοτηνής

Ανακοίνωση του κατειλημμένου δημαρχείου Κομοτηνής

Ανακοίνωση του κατειλημμένου δημαρχείου Κομοτηνής:

“Το κράτος αφού έχει αποτύχει να διασώσει κάθε δημοκρατικό χαρακτηριστικό που του έχει απομείνει πλέον φαίνεται ότι εν καιρώ μιας έντονης πολιτειακής κρίσης μπαίνει δυναμικά σε μια διαδικασία να θωρακίσει και να συσπειρώσει όλα τα φασιστικά του χαρακτηριστικά και να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο πριν την διάλυση.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και 24 μέρες ο αναρχικός Ν.Ρωμανός πραγματοποιεί απεργία πείνας με αίτημα να του χορηγηθούν οι νόμιμες άδειες που δικαιούται για να μπορέσει να φοιτήσει μετά την επιτυχή εισαγωγή του στο ΤΕΙ Αθήνας. Από την άλλη ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Παιδείας καθώς και σύσσωμο το φασιστικό σώμα της κυβέρνησης όχι απλά δεν τηρεί τους νόμους του ίδιου του Κράτους αλλά εκδικητικά αρνείται την χορήγηση των αδειών στον Ν.Ρωμανό ενώ παράλληλα προτείνει μάλιστα την υποχρεωτική σίτισή του κάτι το οποίο είναι παράνομο βάση της σύμβασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο φορές (μέχρι σήμερα) το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε τις αιτήσεις του Ν.Ρωμανού γα την χορήγηση αδειών.

Ο εισαγγελέας Καψιμάλης, που εισηγήθηκε την άρνηση είναι αυτός που ‘’έχει βγάλει καθαρό’’ τον επιχειραματία Λαυρεντιάδη για υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων και για άλλα ποινικά αδικήματα καθώς επίσης έχει εισηγηθεί να ‘’δωθεί δεύτερη ευκαιρία’’ σε δικαστήριο όπου δικαζόταν μεγάλοι έμποροι ναρκωτικών.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό της κρατικής υποκρισίας και τρομοκρατίας το κράτος έχει σχεδιάσει άλλη μια δολοφονία. Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν λίγες μέρες αυτοκτόνησε μια οροθετική ύστερα από την διαπόμπευση και ποινικοποίηση , ουσιαστικά , του AIDS από τον τότε Υπουργό υγείας Λοβέρδο. Ο Νίκος επέλεξε το δρόμο της αξιοπρέπειας και την ύστατη μορφή αγώνα βάζοντας ως οδόφραγμα το σώμα του για να διεκδικήσει τα αυτονόητα. Ο Νίκος ,φίλος και συμμαθητής του δολοφονημένου από σφαίρα αστυνομικού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου 6 χρόνια πριν (6/12/2008), όντας και αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας, αυτή τη στιγμή ορθώνει το ανάστημά του μπροστά στα δόντια ενός φασιστικού και εκδικητικού κράτους για την αξιοπρέπεια. Αντιστέκεται με όπλο τη ζωή του και παλεύει για μια ανάσα ελευθερίας. Ως συνέλευση αλληλεγγύης του κατειλημμένου δημαρχείου Κομοτηνής δηλώνουμε ότι ο Ν.Ρωμανός δεν είναι μόνος του στον δίκαιο αγώνα που δίνει.

Ο Νίκος είναι ο αδερφός μας, ο συμμαθητής μας ο συμφοιτητής μας, ο συνάδελφος μας. Ο Νίκος είναι εικόνα από το μέλλον που ετοιμάζουν για όλους μας.

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας : Γιάννη Μιχαηλίδη από 17/11 , Ανδρέα – Δημήτρη Μπουρζούκο και Δημήτρη Πολίτη από 1/12, Σύριους μετανάστες από 24/11 (απεργία πείνας η οποία σταμάτησε αναγκαστικά μετά από παρέμβαση της αστυνομίας).

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας που τσακίζεται από το κεφάλαιο. Από τα ΑΜΕΑ που ξυλοκοπούνται από τις δυνάμεις καταστολής ,τους διωκόμενους κατοίκους στις Σκουριές, τους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ , τα θύματα φασιστικών και ομοφοβικών επιθέσεων μέχρι και στους απεργούς πείνας. Η αξιοπρέπεια δεν τσακίζεται.

• Τo Ν.Ρωμανό τον σκοτώνει ο κάθε κοινωνικά καταπιεσμένος και οικονομικά εξαθλιωμένος που δε σηκώνει κεφάλι. Κάθε σιωπή ακόμα ένα σφίξιμο στη θηλιά.

• 14:00 ώρα (μμ) συνέντευξη τύπου στο κατειλημμένο δημαρχείο Κομοτηνής

• 19:00 η ώρα (μμ) ανοιχτή συνέλευση κατειλημμένου δημαρχείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Hawking: Η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαφανίσει την ανθρωπότητα

Ο Δεκέμβρης του 2008 και η ριζοσπαστική Αριστερά. Του Χρήστου Λάσκου