in ,

Ανακοίνωση Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Θεσσαλονίκης: «Δεν τρομοκρατούμαστε»

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν τρομοκρατούμαστε απέναντι στην καταστολή, τις απειλές και τις διώξεις» τονίζει σε ανακοίνωση του το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων Θεσσαλονίκης που συνεδρίασε μετά την μαζική πανεκπαιδευτική πορεία το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το Συντονιστικό καταγγέλλει την κυβέρνηση για την καταστολή που επιχειρεί να επιβάλλει στο φοιτητικό κίνημα, ενώ στρέφει τα βέλη του και προς τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ που μεθόδευσε την εκκένωση της κατάληψης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συντονιστικού:

«Καταγγέλλουμε την εισβολή δυνάμεων της ασφάλειας, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στις 19/2 στο ΑΠΘ για την εκκένωση των καταλήψεων των ΦΣ της Νομικής Σχολής και των Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν ξημερώματα εντός του ασύλου και των σχολών, διώχνοντας δια της βίας του φοιτητές και τις φοιτήτριες που υλοποιούσαν τις αποφάσεις των ΓΣ τους για κατάληψη, ενώ κατέγραψαν τα προσωπικά τους στοιχεία. Μετέπειτα η αστυνομία απέκλεισε την κεντρική πύλη του ιδρύματος με διμοιρίες των ΜΑΤ καθώς και τις σχολές. Αμέσως οι ΦΣ κινητοποιήθηκαν, μαζί με φορείς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας,  απαιτώντας και επιβάλλοντας την αποχώρηση της αστυνομίας και προχωρώντας σε επανακατάληψη των σχολών!

Αφού η κυβερνητική νεολαία αποδείχθηκε η πραγματική μειοψηφία στα πανεπιστήμια και πάνω από 150 σύλλογοι εδώ και 7 βδομάδες συνεχίζουν σε αγωνιστική τροχιά, η ΝΔ επιστρατεύει τους  κατασταλτικούς μηχανισμούς για να χτίσει κλίμα τρομοκρατίας και να κάμψει τους αγώνες μας πηγαίνοντας προς την ψήφιση. Η εισβολή των ΜΑΤ στο ΕΜΠ, η εκκένωση και οι συλλήψεις φοιτητών/φοιτητριών στην κατάληψη νομικής του ΔΠΘ και τώρα η επέμβαση εκκένωσηςτης κατάληψης της ΝΟΠΕ ΑΠΘ αποτελούν αυταρχικές τομές έντασης των επιθέσεων απέναντι στις φοιτητικές κινητοποιήσεις! Θέλουν η αστυνομία μέσα στις σχολές, τα χημικά και βία, οι διώξεις να είναι μια «νέα κανονικότητα». Ενδεικτικές είναι οι κατάπτυστες δηλώσεις του Χρυσοχοΐδης ότι «τα ΜΑΤ θα ξαναμπούν στη Νομική ΑΠΘ» υποδεικνύοντας τον πρωτοφανή αυταρχισμό και τις στοχεύσεις της κυβέρνησης! Παράλληλα φακέλωμα των στοιχείων των φοιτητών που βρίσκονταν στην καταλειμμένη σχολή  ανοίγει τον δρόμο για την  στοχοποίηση και δίωξη των φοιτητών και των φοιτητριών που αγωνίζονται. Σαν να μην έφταναν αυτά ο Κοσμήτορας Γκλαβίνης έκανε εκ νέου έγκληση στην Εισαγγελία για να ξαναγίνει επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες έφτασαν στο σημείο να οργανώσουν πρόβα τζεναράλε την Τετάρτη με κάλυψη από τα ΜΜΕ, μα κατάφωρο στόχο την τρομοκράτηση των φοιτητών και φοιτητριών.  Όλα αυτά την ίδια ώρα που η ΝΔ διατάζει εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις! Πρόδηλες είναι οι ευθύνες που φέρει ο κοσμήτορας της σχολής, ο οποίος με την στάση του δείχνει πως όχι μόνο συντάσσεται με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά είναι πρόθυμος να γίνει καταδότης των φοιτητών του! Απαιτούμε την παραίτηση του!

Ο αυταρχικός, εκδικητικός κατήφορος της Κοσμητείας συνεχίστηκε με την απόφαση της να χαθεί η εξεταστική, με τον Γκλαβίνη να τολμά να δηλώνει ότι «οι αγώνες έχουν συνέπειες». Καταγγέλλουμε την ανάλγητη και εκδικητική απόφαση για την εξεταστική και θα σταθούμε στο πλάι των συναδέλφων μας και του ΣΦ Νομικής στις διεκδικήσεις του για ανάκληση της απόφασης και διεξαγωγή της εξεταστικής με το πέρας των κινητοποιήσεων.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν τρομοκρατούμαστε απέναντι στην καταστολή, τις απειλές και τις διώξεις. Με όπλο τις συλλογικές μας αποφάσεις, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων μας! Έχουμε στο πλευρό μας όλη την κοινωνία, τους καθηγητές που με τις αποφάσεις τους στηρίζουν τις αποφάσεις μας και καταγγέλλουν την καταστολή και τις αστυνομικές επεμβάσεις, όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα που τοποθετείται κατά του νομοσχεδίου και τους εργαζόμενους που στέκονται στο πλάι μας στο δίκαιο αυτό αγώνα.  Όσο και εάν η κυβέρνηση επιχειρεί να εντείνει την επίθεση, εμείς κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα πάμε ούτε βήμα πίσω! Δεν θα τους περάσει!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΣ! ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΑΠΘ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΧΟΛΗ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ! ΓΚΛΑΒΙΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εκδήλωση του Forum Πανεπιστημιακών της Αριστεράς: «Δημόσια Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση – Επένδυση για το Μέλλον»

«Το νησί της σιωπής – Δημόσια Υγεία, Περιβάλλον, Δημοκρατία»