in ,

Ανακοίνωση Μπουτάρη για την δολοφονική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό “Charlie Hebdo”

Ανακοίνωση Μπουτάρη για την δολοφονική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό “Charlie Hebdo”

“Το δολοφονικό χτύπημα στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει, ενώ επιβάλλει την απερίφραστη καταδίκη τέτοιων πράξεων και την έκφραση αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό” αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

“Η ακραία αυτή έκφραση βίας και μισαλλοδοξίας συνιστά πλήγμα στο θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και έκφρασης και εντέλει στην ίδια τη Δημοκρατία. Η πράξη των ακραίων φονταμενταλιστών ασφαλώς δεν εκφράζει το σύνολο της μουσουλμανικής κοινότητας και οποιαδήποτε απόπειρα ταύτισης υπονομεύει την αρμονική συνύπαρξη των λαών, ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκεύματος, που αποτελεί και βασική αρχή του Διαφωτισμού.

Η δημοτική Αρχή πιστεύει ακράδαντα και προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, ως μοναδική οδό προς την ευημερία όλων” καταλήγει το γραφείο του κ. Μπουτάρη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Έκτακτο δελτίο ακραίων κοινωνικών φαινομένων. Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

«Αγγελιοφόρος»: το άρθρο 99 φρενάρει τους εργαζόμενους