in ,

Ακυρώνουν τα πτυχία δεκάδων φοιτητών της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΔΙΠΑΕ λόγω λάθους του πανεπιστημίου

Την ανήκουστη, όπως την χαρακτηρίζει, κατάσταση που επικρατεί στο Τμήμα Μαιευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών της Σχολής Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ) του ΔΙΠΑΕ, καθώς εξαιτίας της έλλειψης κρατικής χρηματοδότησης και διδακτικού προσωπικού δεκάδες φοιτήτριες δεν μπορούν να πάρουν πτυχίο.

Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος, παρά το γεγονός ότι έχουν εκπληρώσει όλες τις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις (πρακτική άσκηση, διπλωματική εργασία, μαθήματα) και επρόκειτο να παραλάβουν τα πτυχία τους στην ερχόμενη ορκωμοσία, ενημερώθηκαν πως αυτά ανακλήθηκαν με την δικαιολογία ότι ένα μάθημα δεν διδάχθηκε σωστά και τώρα δεν τους το αναγνωρίζουν!

Μάλιστα, ορισμένες φοιτήτριες, προκειμένου να δουλέψουν, είχαν λάβει βεβαίωση περάτωσης σπουδών, την οποία τις καλούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση που να την ακυρώνει, με κίνδυνο να χάσουν τις δουλειές τους. Οι φοιτήτριες βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς αν και έχουν περάσει 6 μήνες δεν έχει βγει καμία επίσημη ανακοίνωση για το αν εν τέλει μπορούν να δώσουν το μάθημα στην εξεταστική!

Το συγκεκριμένο μάθημα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, είχε διδαχθεί σε μικρό χρονικό διάστημα με ‘«τρέξιμο’» της ύλης, με τον Σύλλογο Φοιτητών να σχολιάζει «Άραγε φταίνε οι φοιτητές που δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για καθηγητές, με αποτέλεσμα να φέρουν καθηγήτρια για το μάθημα αυτό τελευταία στιγμή, ενώ όλες οι φοιτήτριες είχαν δηλώσει το μάθημα αυτό από την αρχή του εξαμήνου;».

Επιπλέον, άλλη μερίδα φοιτητριών επίσης δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του, αντιμετωπίζοντας παρόμοια κατάσταση.

Συγκεκριμένα, φοιτήτριες που ξεκίνησαν τις σπουδές τους πριν τη λεγόμενη «πανεπιστημιοποίηση», ενημερώθηκαν πως θα μπορούσαν να πάρουν το πτυχίο του ΔΙΠΑΕ, εφόσον κατέθεταν σχετική αίτηση και περνούσαν 3 επιπλέον μαθήματα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Σχολής, το δικαίωμα να εξεταστούν στα 3 αυτά μαθήματα έχουν όσες φοιτήτριες έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 75% της πρακτικής τους άσκησης.

Λίγες μέρες πριν δώσουν το τρίτο και τελευταίο μάθημα, η εξέταση ακυρώθηκε και ενημερώθηκαν ότι θα οριστεί επόμενη ημερομηνία. Αν και έχουν περάσει μήνες από τότε, οι φοιτήτριες ακόμα περιμένουν χωρίς καμία επίσημη απάντηση από κανέναν, ενώ όταν επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του Τμήματος, ενημερώθηκαν πως τελικά δεν αναγνωρίζεται κανένα μάθημα από αυτά που έδωσαν αφού δεν είχαν ολοκληρώσει την πρακτική τους, ενώ υπήρχε επίσημη ενημέρωση για το αντίθετο!

Επιπλέον, στις φοιτήτριες που θέλησαν τουλάχιστον να πάρουν το πτυχίο ΤΕΙ μπας και ξεμπερδέψουν, τους είπαν ότι ούτε αυτό γίνεται καθώς έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες από τότε που έκαναν την αίτηση για του ΔΙΠΑΕ!

«Ως εδώ! Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία, ο εμπαιγμός στο τμήμα της Μαιευτικής!» σημειώνει ο Σύλλογος Φοιτητών ΣΕΥ, εκφράζοντας την στήριξή του σε όλους τους φοιτητές του Τμήματος που «πασχίζουν να τελειώσουν τις σπουδές τους και να βρουν εργασία, έχοντας να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα τις οικονομικές δυσκολίες, τα πανάκριβα ενοίκια, την ακρίβεια».

Ο Σύλλογος Φοιτητών καταγγέλλει επίσης πως κανένας, ούτε ο πρόεδρος του Τμήματος, ούτε η Κοσμητεία της ΣΕΥ, ούτε η Διοίκηση του ΔΙΠΑΕ δεν παίρνει θέση για το θέμα, ούτε αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση αυτή που επικρατεί εδώ και μήνες και ξεκαθαρίζει: «Δεν θα πληρώσουμε οι φοιτητές την πανεπιστημιοποίηση με πτυχία που δεν μας εξασφαλίζουν κανένα δικαίωμα!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

H αυταπάτη της αλλαγής από τα πάνω. Του Raúl Zibechi

Η διοίκηση της Vodafone απαιτεί την αλλαγή εργοδότη και σύμβασης σε 48 εργαζομένους της με την απειλή της απόλυσης