in , ,

Ακέφαλο το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας για τρεις εβδομάδες – Διαμαρτυρία των εργαζόμενων

Σε διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης προχωρούν αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς τρεις εβδομάδες μετά την καρατόμηση της διοίκησης Νάκου το κέντρο παραμένει χωρίς διοίκηση, με αποτέλεσμα να καταγράφονται καθυστερήσεις πληρωμών και όχι μόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η γαλάζια διοίκηση Νάκου καρατομήθηκε μετά τη δημοσίευση του πορίσματος-κόλαφος της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, σύμφωνα με το οποίο η διοίκηση του Κέντρου φέρει ευθύνες για τον θάνατο τουλάχιστον δύο παιδιών ΑμεΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΚΠΚΜ:

Ως εργαζόμενοι στον τομέα της πρόνοιας, αλλά και πρωτίστως ως άνθρωποι και γονείς, πρωταρχικό μας μέλημα είναι η φροντίδα, η διασφάλιση της υγείας και η προστασία των ανθρώπων που περιθάλπουμε. Εργαζόμαστε σε έναν απαιτητικό τομέα όπου καθημερινά φροντίζουμε άτομα με κινητικές αναπηρίες, αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική αναπηρία και ηλικιωμένους, των οποίων έχουμε τη φροντίδα και παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε 24ωρη βάση.

Ακέφαλο παραμένει για τρεις εβδομάδες το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας μετά από την παραίτηση του ΔΣ, όπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων, που αφήνει αιχμές για συναδέρφους τους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που παραμένουν απλήρωτοι, και σε μία εβδομάδα πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων.

«Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε προσωπικό, οι ίδιοι ως εργαζόμενοι προσπαθούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και δίνοντας το 100% του εαυτού μας, να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με τον καλύτερο τρόπο, ενώ σταθερό αίτημά μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να στελεχωθεί ο φορέας με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του.

»Για τρεις εβδομάδες το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας παρέμενε ακέφαλο, μετά από την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου. Για τρεις εβδομάδες, με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν είχε οριστεί νέο Δ.Σ. με αποτέλεσμα:

1. Συνάδελφοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) παραμένουν απλήρωτοι, και σε μία εβδομάδα πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων
2. Καθυστέρηση πληρωμής εξαιρέσιμων και αργιών
3. Καθυστέρηση πληρωμής εξωτερικών συνεργατών και προμηθευτών
4. Καθυστέρηση διοικητικών και οικονομικών πράξεων», αναφέρεται.

Οι συμβάσεις των εργαζομένων ειδικού σκοπού για την αντιμετώπιση του COVID λήγουν στις 31/12/2022. Το Υπουργείο Υγείας δια μέσω του Υπουργού κ. Πλεύρη, αναγνωρίζοντας την προσφορά αυτών των υπαλλήλων, ανακοίνωσε και κατέθεσε τροπολογία για παράταση των συμβάσεων έως 31/12/2023. Στην ίδια τροπολογία, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανανεώνει τις συμβάσεις αυτή της κατηγορίας εργαζομένων για τρεις μήνες, έως 31/3/2023.

Αντίστοιχα, όλες τις προηγούμενες φορές που δόθηκε έκτακτο επίδομα στους υπαλλήλους των νοσοκομείων και του ΕΟΔΥ, εμείς πάλι εξαιρεθήκαμε, ενώ φροντίζουμε ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες με πολλαπλές αναπηρίες και παθήσεις, σε υποστελεχωμένες δομές. Είμαστε εμείς που μέσα στη λαίλαπα την πανδημίας του COVID στηρίξαμε τους ανθρώπους που φροντίζουμε χωρίς απώλειες όπως αντίστοιχα έγιναν σε ιδιωτικούς φορείς αλλά και σε άλλα κράτη.

Δομές με ελάχιστο προσωπικό φροντίδας, ελάχιστο εξειδικευμένο προσωπικό, ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, με μεγάλο αριθμό συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων την τελευταία τριετία χωρίς αυτοί να έχουν αντικατασταθεί. Το Υπουργείο με «μπαλώματα», με υπαλλήλους στην ομηρία των συμβάσεων, συμβάσεις με μειούμενο αριθμό υπαλλήλων, προσπάθησε να καλύψει ανάγκες χωρίς να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελεύθερος αφήνεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Κώστα Φραγκούλη

Προς τσιμεντοποίηση το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς – Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση