Να φύγουν λέει στους Ρομά του καταυλισμού “Κεραίες” στην Περαία ο Δήμος Θερμαϊκού ενώ η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας δηλώνει ανίκανη να δώσει λύση.
Η “Οικολογία -Αλληλεγγύη” σε ανακοίνωσή της αναφέρει «ότι παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση έξωσης ενός μικρού οικισμού Ρομά από έκταση του Δήμου Θερμαϊκού λόγω παραχώρησης του χώρου για ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ποιος φορέας πολιτικής εξουσίας θα αναλάβει να δώσει λύση στο πρόβλημα των Ρομά όταν οι Δήμοι πρώτα και η Περιφέρεια στη συνέχεια δεν καταλήγουν πουθενά; Η κοινωνική ευαισθησία της Πολιτείας και των λειτουργών της εξαντλείται σε ευχολόγια ενώ δεν υπάρχει σχεδιασμός, οργάνωση και προστασία μιας κοινωνικής ομάδας που εξακολουθεί να ζει στο περιθώριο».
Σε σχετική ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου ο πρώην Περιφερειάρχης Παν. Ψωμιάδης απάντησε με επιστολή στην οποία απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα και να δώσει λύση στο θέμα της μετεγκατάστασης ενώ περιορίστηκε σε γενικόλογες διαπιστώσεις ότι αφορά σε «έκταση που έχει αυθαιρέτως καταλάβει» ο καταυλισμός καθώς επίσης ότι πρόκειται για «σοβαρό πρόβλημα με κοινωνικές και ανθρωπιστικές προεκτάσεις, χωρίς να έχει βρεθεί έκταση που να ικανοποιεί τις εμπλεκόμενες πλευρές».
Καθώς εκπνέει η διορία εκκένωσης της περιοχής από τους Ρομά προκειμένου να ξεκινήσει το έργο ανέγερσης του ΠΑ.ΜΑΚ., η “Οικολογία -Αλληλεγγύη” ζητά μεγαλύτερη ευαισθησία και μέριμνα της τοπικής και της κεντρικής εξουσίας για την τύχη των κατοίκων του καταυλισμού.