Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ αύριο το μεσημέρι στην συνεδρίαση του Δ. Σ του Ταμείου για το ζήτημα του κουρέματος των ομολόγων.
Το ραντεβού είναι στις 13.30 μπροστά στα γραφεία του ΤΕΑΔΥ (Όθωνος 10), όπου θα συνεδριάσει για το εν λόγω ζήτημα το Δ.Σ. του Ταμείου.
“Η Κυβέρνηση και η Τρόικα όχι μόνο δεν εξαίρεσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από το κούρεμα των ομολόγων, που αποτελεί βασικό αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά αντίθετα αρνούνται να καλύψουν κάθε νέα απώλεια των Ταμείων τη στιγμή που χαρίζουν και πάλι απλόχερα δεκάδες δις στις Τράπεζες. Τα αποθεματικά όμως των Ταμείων αποτελούν ιερή περιουσία των ασφαλισμένων. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ζητήσει και ζητά την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Ταμείων από το κούρεμα των ομολόγων.” αναφέρει και καλεί τα Δ.Σ. των Ταμείων να “μην προχωρήσουν στο νέο έγκλημα σε βάρος των Ταμείων και των ασφαλισμένων”.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα “πάρει κάθε μέτρο για να αποτρέψει τη νέα ληστεία σε βάρος των Ταμείων. Στα πλαίσια αυτά επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και των αποθεματικών των Ταμείων. Επίσης θα εξετάσει και προσφυγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας.”