«Μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κας Μέρκελ» τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταδικάζοντας τη συμφωνία για το νέο μνημόνιο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίας». «Επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν. Υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες σε έναν αγώνα «κοινωνικό ανένδοτο με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε συγκεντρώσεις κατά του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης στις έξι το απόγευμα στα Προπύλαια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη στην Καμάρα.