A. Παπαρήγα: Στις εκλογές θα μετρηθεί το μπόι του λαού

“Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ μπροστά στο δελτίο θύελλας που έχει αναγγελθεί” κάλεσε η Α. Παπαρήγα τον λαό στην προεκλογική της συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως.
“Ο εργάτης, η εργάτρια, ο φτωχός υπάλληλος, ο φτωχός επαγγελματίας και αγρότης, ακόμα και αν δεν πήρε μέρος σε απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, μπορεί και πρέπει να ψηφίσει με κριτήριο το ταξικό, το πολιτικό του ένστικτο.” δήλωσε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενη στα κόμματα “νοσταλγούς του Χίτλερ και του φασισμού” σχολίασε ότι “η ΕΕ έχει παίξει το δικό της ρόλο στην εμφάνιση τέτοιων κομμάτων, καθώς αποτελεί σήμερα επίσημη ιδεολογία της η ανιστόρητη ταύτιση φασισμού και κομμουνισμού” και τόνισε ότι “μόνο ένα πανίσχυρο ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό εργατικό κίνημα με γερές συμμαχίες, μπορεί να οδηγήσει τις φασίζουσες και φασιστικές απόψεις στο περιθώριο, να μείνουν γραφικά γκρουπούσκουλα.”

Αναφερόμενη στην εκλογές της 6ης Μάη τόνισε ότι ότι “οι κρίσιμες μάχες δεν έχουν δοθεί ακόμα από το λαό, είναι μπροστά μας” ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι “η εκλογική αναμέτρηση δεν πρέπει να είναι μια χαμένη μάχη γιατί η θύελλα νέων μέτρων είναι προ των πυλών. Θα μετρηθεί το μπόι του λαού, η ετοιμότητά του να ασκήσει πιο αποτελεσματική πίεση, να διεκδικήσει, να αντεπιτεθεί την άλλη κιόλας μέρα, τους επόμενους μήνες.”

Αναφερόμενη στην πρόταση μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι “μια δήθεν αντιμνημονιακή κυβέρνηση όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μια κυβέρνηση που θα ασχοληθεί με την κορυφή του παγόβουνου και όχι το ίδιο το παγόβουνο”υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι “Αν σχηματισθεί μια κυβέρνηση ευκαιριακής σύνθεσης, δραματική εμπειρία θα ζήσει ο λαός. Τις πρώτες κρίσιμες μέρες θα καθίσει με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας πότε θα γυρίσει από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός με πολλές νέες εσωτερικές δεσμεύσεις, που τάχα θα διαπραγματευτεί την αναβολή της δόσης των δανείων για ένα ή δύο χρόνια. Η αναμονή θα μετατραπεί γρήγορα σε μια πρωτοφανή απογοήτευση, σε μια τυφλή αγανάκτηση, που θα φέρει το κίνημα βήματα πίσω, σε μια κρίσιμη περίοδο που χρειάζεται ένα άλμα μπροστά. Αυτή η κυβέρνηση με άλλα πρόσωπα δεν θα είναι καθόλου λιγότερο επικίνδυνη από τις κυβερνήσεις που έχουμε γνωρίσει.”

Τέλος δήλωσε ότι το ΚΚΕ στις 7 του Μάη “όποια κυβέρνηση και αν σχηματισθεί “δεν θα παραμείνει “θεατής” αλλά θα “αποτελέσει την μοναδική πλειοψηφία που θα υπάρχει, στην λαϊκή πλειοψηφία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μη χάσει και άλλα ο λαός, να μη τα χάσει όλα. Να διεκδικήσει έστω και κάτι να κερδίσει για να οργανώσει με εμπιστοσύνη την αντεπίθεσή του.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσόμσκι για την Πρωτομαγιά: Υπάρχουν όρια στη μεταρρύθμιση

Θεσσαλονίκη: Εκλογές 2012 στο alterthess.gr